Μπαράζ βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σπασμένες βιτρίνες και τρικάκια εναντίον του Χρυσοχοΐδη

Μπαράζ βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σπασμένες βιτρίνες και τρικάκια εναντίον του Χρυσοχοΐδη Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
5

Μπαράζ επιθέσεων σε καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα, κατά μήκος της οδού Μητροπόλεως, ομάδα αγνώστων, που αποτελούταν από περίπου 50 άτομα, πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση. Οι περίπου 50 δράστες προξένησαν φθορές σε ένα σούπερ μάρκετ, ένα καφέ και σε ένα ΑΤΜ. Επίσης έβαψαν με σπρέι βιτρίνες ενώ έριξαν και τρικάκια με συνθήματα εναντίον του Υπουργού Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ή συλλήψεις. 

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, σύμφωνα με καταγγελία, άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, από τον Δήμο Αθηναίων. 

  

Θεσσαλονίκη: Σπασμένες βιτρίνες, εμπρησμός οχημάτων και ΑΤΜ

 

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 23:00, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στις οδούς Τσιμισκή και Παύλου Μελά και έσπασαν βιτρίνες κεντρικών καταστημάτων. «Μπάτσοι, βουλευτές, εισαγγελείς δεν έχετε κανέναν λόγο να κοιμάστε ήσυχοι» και «την επόμενη φορά θα σας βρούμε σπίτια σας» ήταν τα μηνύματα στα τρικάκια που πέταξαν.

H Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές για τις επιθέσεις σε κεντρικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εις βάρος τους.

Ακόμη, σε εμπρηστικές ενέργειες αποδίδει η Πυροσβεστική φωτιές που ξέσπασαν τα ξημερώματα σε τρία οχήματα κι ένα ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, στις 04:00 τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο σκαπτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Επταπυργίου στην Άνω Πόλη, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Μπαράζ βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σπασμένες βιτρίνες και τρικάκια εναντίον του Χρυσοχοΐδη Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπαράζ βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σπασμένες βιτρίνες και τρικάκια εναντίον του Χρυσοχοΐδη Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα δεκαπεντάλεπτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το όχημα-«στόχος» που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο σούπερ μάρκετ επί της οδού Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησίες.

Οι εμπρηστές προκάλεσαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες. Και στη δεύτερη περίπτωση επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Οι φερόμενες ως εμπρηστικές ενέργειες ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Είναι γνωστό ότι τα σκαπτικά μηχανήματα της μονής Βλατάδων που χρησιμοποιήθηκαν στα έργα ανάπλασης των τειχών της περιοχής είναι γνωστοί ταξικοί εχθροί.Για να δούμε τι θα φέρει η καινούργια απομονωτική τακτική που χρησιμοποιεί μερίδα των αναρχικών.
Οι μπάτσοι κοπανανε απλούς πολίτες, βασανιστήρια, ξεβρακώματα και δεν συμμαζεύεται, αλλά δεν αντιδρούν οι απλοί πολίτες, αυτοί μάλιστα τον έχουν πολύ ψηλά σε δημοτικότητα, αντιδρά το παρακράτος των αναρχικών και των μπαχαλάκηδων. Όλο αυτό βέβαια δεν ταιριάζει και πολύ με την κακιά κυβέρνηση, την αστυνομική βία, τη χούντα του 73 και δεν ξέρω τι, αλλά δεν πειράζει, ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει και να διαβάζει τέτοιες παπαριές έτσι κι αλλιώς.Φιλάκια πολλά. =====