Χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στο Κουκάκι: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση καταλήψεων

Χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στο Κουκάκι: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση καταλήψεων Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα, τριπλή επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, για την εκκένωση καταλήψεων στην περιοχή. 

Λίγα λεπτά πριν της 7π.μ, η ΕΛ.ΑΣ έκανε εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών στην οδό Ματρώζου. Μέσα από το κτίριο ακούστηκαν νωρίτερα φωνές «θα πεθάνουμε εδώ σήμερα, ελάτε να μας βγάλετε» και άγνωστοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρα. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη και τελικά οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα με τροχό και πολιορκητικό κριό. Κατά πληροφορίες έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

Αντίστοιχες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε εξέλιξη στις οδούς Παναιτωλίου και Αρβάλη, όπου έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και δρόμοι έχουν αποκλειστεί. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν μπει και στα τρία κτίρια.

Συνολικά έχουν γίνει μηνύσεις για περίπου 8 κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη ενώ στα Εξάρχεια. Υπενθυμίζεται ότι χθες η αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο άτομα για επιθέσεις με γκαζάκια που όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, σύχναζαν στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι που εκκενώθηκε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM