25η Μαρτίου: «Φρούριο» η Αθήνα - Πάνω από 4.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές και drones

μέτρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί η Αθήνα κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου για 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς και για την αυριανή εκδήλωση – ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να ισχύουν από σήμερα πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Ισχυρές δυνάμεις θα υπάρχουν και στα  ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

 

Απαγορεύτηκαν επτά συγκεντρώσεις ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών απαγόρευσε την πραγματοποίηση επτά συγκεντρώσεων που είχαν προαναγγελθεί για αύριο Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι συγκεντρώσεις αυτές είναι οι εξής:

- Πρωί στο Πεδίον του Άρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της «Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

- Στις 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα «Ενωμένοι Μακεδόνες»

- Στις12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα Όλοι Μαζί)

- Στις 12:00 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της «Συντακτικής Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Λαού»

- Στις 12:00 στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων»

- Στις 12:30 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα «Πατριωτικός Σύνδεσμος»

- Στις 13:30 στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το «Συντονιστικό Φορέων ‘21»

«Οι απαγορεύσεις των ανωτέρω συναθροίσεων αποφασίστηκαν, επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων-κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ