Ο λόφος του Λυκαβηττού αλλάζει όψη: Τι προβλέπει το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων

Ο λόφος του Λυκαβηττού αλλάζει όψη: Τι προβλέπει το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων Facebook Twitter
Με μια σειρά από έργα ο Δήμος Αθηναίων θέλει να αλλάξει την όψη του λόφου του Λυκαβηττού
1

Με μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις, ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να αλλάξει την όψη του λόφου του Λυκαβηττού.

Το έργο προϋπολογισμού ύψους 1.500.000 ευρώ, περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων αντιπλημμυρικών τεχνικών, ασφαλτόστρωση του δρόμου 1700 μέτρων που διατρέχει τον λόφο με ειδικό υλικό, και αποκαταστάσεις της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων.

Τα μονοπάτια θα συνδέουν επιμέρους σημεία του εμβληματικού τοπόσημου της Αθήνας, όπως το Πέτρινο Περίπτερο και την Πράσινη Τέντα. Τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται από υλικό που κι αυτό θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιλιάδες περιπατητές για μια άνετη και ασφαλή πεζοπορική εμπειρία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι Δήμαρχος Αθηναίων θα απευθυνθεί άμεσα στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ζητώντας να παραχωρηθούν στον Δήμο Αθηναίων τα περίπου 35 στρέμματα ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ στον λόφο του Λυκαβηττού (από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων) προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη ανάπλασή του.

Ο λόφος του Λυκαβηττού αλλάζει όψη: Τι προβλέπει το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων Facebook Twitter

«Στόχος μας είναι να αποδώσουμε στους δημότες της Αθήνας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, έναν χώρο ζωής και ανάπτυξης δραστηριοτήτων αλλά και έναν φυσικό οργανισμό παραγωγής πολιτισμού. Μαζί με τα περίπου 35 στρέμματα που θα ζητήσουμε να μας παραχωρήσει η «Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου», υλοποιούμε το εμβληματικό έργο για τη δημιουργία ενός αστικού δάσους μοναδικού κάλους και χρησιμότητας, όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Αττική» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για την υλοποίηση μιας παρέμβασης εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, σε έναν σπάνιας ομορφιάς πνεύμονα πρασίνου, που θα συμβάλει στην προστασία του αλλά και στην ανάδειξη του.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Έχω μεγάλη περιέργεια να δω με ποιά ακριβώς αισθητική θα γίνουν οι παρεμβάσεις, και εάν οι τα ξεχαρβαλωμενα μεν αλλά απόλυτα αρμονικά με το περιβάλλον ξύλινα και πέτρινα υλικά των υποδομών θα αντικατασταθούν από την σήμα κατατεθέν αισθητική του βλαχο-τσιμέντου. Και πάλι όμως μιλάμε για αναπλάσεις. Για καμία εξαγορά κτιρίου και τη δημιουργία πάρκων και δενδροφυτεύσεων θα προνοήσει κανείς;