Τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 έξω από το πανεπιστήμιο

Τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 έξω από το πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ, όπου προηγήθηκε έφοδος των ΜΑΤ και επεισόδια με ρίψεις χημικών (EUROKINISSI)
8

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ, όπου προηγήθηκε έφοδος των ΜΑΤ και επεισόδια με ρίψεις χημικών

Φοιτητές μπήκαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που με απόφαση της Συγκλήτου θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, άγνωστοι έριξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες - ο ένας με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, η αστυνομία δεν αφήνει τα ασθενοφόρα να φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ, παρά μόνο έναν διασώστη. Η κυκλοφορία στην Πατησίων διακόπηκε. 

Απαγόρευσαν σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν

Δέκα λεπτά μετά τις 2μ.μ, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν μπει στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποχώρησαν και βγήκαν στην Πατησίων, όπου προκλήθηκε εκ νέου ένταση με νεαρούς αλλά και με δημοσιογράφους, στους οποίους οι αστυνομικοί απαγόρευαν να πλησιάσουν στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές. 

 

Αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές που βρίσκονται στον περίβολο. Νωρίτερα, κάποιοι εξ αυτών τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» απέναντι από τα παρατεταγμένα ΜΑΤ.  Οι φοιτητές έχουν ανοίξει πανό και έχουν σχηματίσει αλυσίδα.

Βουλευτές έξω από τον περίβολο

Έξω από την ΑΣΟΕΕ έφτασαν λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και η Θεανώ Φωτίου, καθώς και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα. Η κα Σακοράφα έκανε λόγο για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών που πρόσκειται στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το λουκέτο στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και κάποιοι από αυτούς μπήκαν στον χώρο, προκαλώντας την αντίδραση των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή. 

Περίπου 100 άτομα παρέμεναν έως και πριν από λίγο στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Πάνο Παπανικολάου υπάρχει φοιτητής που έχει τραυματιστεί καθώς και άλλοι πέντε με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών. Το ΕΚΑΒ πάντως αναφέρει ότι στο νοσοκομείο έχει διακομιστεί μόνο μία νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη. Η αστυνομία στην επιχείρηση που πραγματοποίησε βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Να θυμηθουμε τι βρεθηκε στο ανωτατο εκπαιδευτικο ιδρυμα. Πως θεωρειται τοπος εκληματικων ενεργειων. Πως πρεπει να γινει αστυνομικη ερευνα. Αυτα σαν απαντηση στα περι "αστυνομοκρατιας". Το "ποτε θα κανει ξαστερια" τραγουδαω κι εγω, οταν βλεπω δημοσια προσωπα με θράσος να μαχονται για να υπαρχουν γιαφκες, καλασνικωφ και μπουκαλια και στουπια μεσα στα πανεπιστημια μας.
Τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 έξω από το πανεπιστήμιο Πηγή: www.lifo.grΩραίοι!Μετά από την ΑΣΟΕΕ να πάνε και στο κλαμπ στο Γκάζι να αφήσουν κανά στεφάνι.
Ακόμη και φοιτητές να ήταν (για τους υπόλοιπους δεν το συζητώ), δεν βρήκαν πάντως ανοιχτά και μπήκαν. Αφού ήταν κλειστή η σχολή, με απόφαση της συγκλήτου. Άρα μπήκαν σπάζοντας κάποια κλειδαριά. Αυτό και μόνο ξεπερνά τα όρια της διαμαρτυρίας και δικαιολογεί την αστυνομική επέμβαση.
Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ = Α.Ρ.Εν.Α, ΡΑΣ - ΕΑΑΚ, Resistencia - ΕΑΑΚ κτλ κτλΉτοι, ακροαριστεροί στους οποίους κάνει αβάντες ο Σύριζα (για ίδιον πολιτικό όφελος) όπως και ο/η/το ΜεΡΑ25. Εξάλλου και πχ ο Βασιλόπουλος, ο πρώην υπουργός του Σύριζα, πριν να καταλήξει στον Σύριζα και το Πασόκ (από όπου πέρασε ένα φεγγάρι νομίζοντας ότι έχει μέλλον) στα ΕΑΑΚ ήτανε... ΥΓ Τώρα μάθαμε ποιών ήταν τα καδρονάκια... Θέλουν πίσω τον οπλισμό τους τα παιδιά..