Πάνω από 50 πρόσφυγες πέρασαν στην Κω σήμερα - Τους 500 φτάνουν όσοι παραμένουν στη Σύμη

Πάνω από 50 πρόσφυγες πέρασαν στην Κω σήμερα - Τους 500 φτάνουν όσοι παραμένουν στη Σύμη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνεχίζεται η άφιξη προσφύγων-μεταναστών στην Κω, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ενδεικτικό της επικρατούσας κατάστασης είναι ότι σήμερα, από τα μεσάνυχτα έως το πρωί, έφθασαν στο νησί της Κω, έξι βάρκες που αποβίβασαν συνολικά 57 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περιοχές στις οποίες αποβιβάστηκαν ήταν η Αμμόγλωσσα και το Σκανδάρι. Αρχικά έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια βάρκα με 10 άτομα, στην συνέχεια ακόμη μια με 9, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο με 8 και 9 μετανάστες και πρόσφυγες αντίστοιχα. Μετά τις 07:00 το πρωί στο νησί της Κω έφτασαν ακόμη δύο βάρκες με 11 και 10 άτομα. Εκτός από την Κω το πρωί αφίχθησαν στο Φαρμακονήσι άλλοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν επίσης στο νησί της Σύμης όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φθάνει τα 500 άτομα, ενώ δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία τους. Oι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε χώρους γύρω από το αστυνομικό τμήμα και το λιμεναρχείο του νησιού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ