Μόρια: Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει μόνο τη νεκρή γυναίκα

Μόρια: Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει μόνο τη νεκρή γυναίκα Facebook Twitter
0

Μετά το χάος στη Μόρια χθες το βράδυ, συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες για τον τελικό απολογισμό των θυμάτων. Μετά από ώρες η ανακοίνωση του υπ. Υγείας παρουσιάζει διαφορετικό αριθμό από αυτό των τοπικών αρχών και οι πηγές του ΚΥΤ.

Η πυρκαγιά εντός του κέντρου φιλοξενίας ξέσπασε στις 5μ.μ και λίγο αργότερα μια απανθρακωμένη σωρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του νησιού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης έκανε λόγο για δύο νεκρούς - μία γυναίκα και ένα παιδάκι.

Για 2 νεκρούς έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ και ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρηςεπικαλούμενος ενημέρωση που είχε από την αστυνομία. Η μεταγενέστερη ανακοίνωση του υπ. Υγείας όμως, επιβεβαίωνε μόνο τον θάνατο της γυναίκας. Το LiFO.gr επικοινώνησε σήμερα το πρωί και με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου. «Επιβεβαιωμένος είναι ο θάνατος μόνο μίας γυναίκας», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας. Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Λέσβου  πηγή μας ανέφερε πως ακόμη και σήμερα είχαν ενημέρωση για δύο νεκρούς.

Όμως το υπουργείο Υγείας δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τον δεύτερο θάνατο και η σημερινή ανακοίνωση αναφέρει μόνο μια νεκρή γυναίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα βρέφος.Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών" αναφέρει. Ενώ διευκρινίζει ότι μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ