Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μόρια - Πληροφορίες για έναν νεκρό

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μόρια - Πληροφορίες για έναν νεκρό Facebook Twitter
0

Μεγάλη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, μια απανθρακωμένη σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν πρόκειται για άντρα, γυναίκα ή παιδί. H φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ, όπου διαμένουν πρόσφυγες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η φωτιά καίει κοντέινερ και δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης. Νωρίτερα, πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν ότι από τη φωτιά τουλάχιστον μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της.

Μάλιστα, αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στον καταυλισμό στη Μόρια καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και θα σταλούν στο νησί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ - συμμετείχαν στα μέτρα φύλαξης στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - και θα μεταβούν στη Μυτιλήνη με C130.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μόρια - Πληροφορίες για έναν νεκρό Facebook Twitter

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απωθήθηκαν από άτομα στον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται lesvospost.gr, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM