Ένταση σημειώθηκε σήμερα από μέλη του ΠΑΜΕ με αφορμή πλειστηριασμό κατοικίας στον Μαραθώνα.

 

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να αποτρέψουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη στο σημείο.

 

Όπως ανέφερε το ΠΑΜΕ πρόκειται για «απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά "έχασε" την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη».

 

«Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή», προσθέτουν.

 

Τελικά, την αναστολή του πλειστηριασμού ζήτησε και πέτυχε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. «Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Η αναστολή αποφασίστηκε κατόπιν υπουργικής παρέμβασης στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με την σύμφωνη γνώμη του ιδρύματος που πλειστηρίαζε το ακίνητο. Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την Ένωση για την άμεση ανταπόκρισή της και την τράπεζα για την συνεργασία της.

 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI