Καταζητείται από την ελληνική αστυνομία ο δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη που πήρε άδεια από την φυλακή Δομοκού και δεν επέστρεψε την προβλεπόμενη ημερομηνία.  

 

Ο 40χρονος Dominik Tomas Grzegorzko από την Πολωνία είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών για την ανθρωποκτονία του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη. Το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για το στυγερό έγκλημα κατά συναυτουργία και θεωρείται από τις αρχές ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

Στις 5 Οκτωβρίου 2010 ο Grzegorzko και η 28χρονη ομοεθνής χορεύτρια Margarita Piatek που διατηρούσε σχέση με το 73χρονο θύμα, σχεδίασαν τη ληστεία με τη βοήθεια ενός ακόμα ατόμου. Η γυναίκα ενημέρωσε τους δυο συνεργούς της ότι το θύμα φύλαγε στην οικία του ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και οι δύο άντρες αποφάσισαν να μεταβούν στη Μύκονο και να ληστέψουν τον επιχειρηματία. Όταν όμως έφτασαν στο νησί και μετέβησαν στο σπίτι του επιχειρηματία, εκείνος απουσίαζε και έτσι έφυγαν άπραγοι.

 

Η 28χρονη επικοινώνησε με το θύμα από το πολωνικό κινητό που διέθετε και αφού βεβαιώθηκε ότι εκείνος θα επέστρεφε αργότερα σπίτι του, ειδοποίησε τους άλλους δύο δράστες που αιφνιδίασαν το θύμα τους. Οι δράστες ακινητοποίησαν τον Ζουγανέλη και τον έδεσαν με καλώδιο. Βασάνισαν το θύμα τους με σπασμένα γυαλιά και τη μασιά από το τζάκι, για να τους αποκαλύψει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου του, από το οποίο άρπαξαν 1.050.000 ευρώ. Λίγο αργότερα ο επιχειρηματίας υπέκυψε στα τραύματά του. Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τις κινήσεις τους και σύντομα οι αρχές εντόπισαν τους δράστες.

 

Στην 28χρονη επεβλήθη ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση και ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση στον ομοεθνή φίλο της. Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά ένοχος για συμμετοχή στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων.

 

Ο 40χρονος δράστης είχε υποβάλλει αίτημα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού και το αρμόδιο συμβούλιο την ενέκρινε, αλλά εκείνος δεν επέστρεψε και τώρα τον αναζητά η αστυνομία.