Καλοκαίρι 2019: Όλα τα περίεργα και τα ρεκόρ του καιρού που ζήσαμε φέτος στην Ελλάδα

Καλοκαίρι 2019: Όλα τα περίεργα και τα ρεκόρ του καιρού που ζήσαμε φέτος στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και ρεκόρ του καιρού για το καλοκαίρι του 2019, κατά το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, όσον αφορά στη θερμοκρασία, στους ανέμους, στις βροχές και στους κεραυνούς, έδωσε στη δημοσιότητα η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

- Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ, ήταν οι 41,9 βαθμοί στη Χάλκη της Λάρισας στις 8 Ιουλίου. Στην Αττική το ρεκόρ σημειώθηκε στο Χαροκόπειο της Καλλιθέας (39,5 βαθμοί) στις 4 Ιουλίου.

- Η μεγαλύτερη ένταση ανέμου σε κακοκαιρία καταγράφηκε στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 10 Ιουλίου (132 χιλιόμετρα την ώρα) και η μέγιστη ένταση μελτεμιού στην Παξιμάδα Καρύστου στις 26 Ιουνίου (επίσης 132 χλμ/ώρα). Οι μέρες με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο ήταν 12 τον Ιούλιο και 24 τον Αύγουστο.

- Η μέγιστη βροχόπτωση σύντομης διάρκειας (δεκαλέπτου) υπήρξε στη Πεντέλη στις 19 Ιουνίου (20 χιλιοστά), ενώ η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση στη Ζαγορά Πηλίου στις 17 Ιουλίου (105 χιλιοστά).

- Όσον αφορά τους κεραυνούς, τον Ιούνιο έπεσαν περίπου 68.000, τον Ιούλιο 46.500 και τον Αύγουστο μόνο 8.500. Η μέγιστη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στις 10 και 11 Ιουλίου στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο στη διάρκεια της φονικής και καταστροφικής υπερκυτταρικής καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική.

- Η σημαντικότερη κακοκαιρία διαρκείας του καλοκαιριού υπήρξε ο «Αντίνοος», στις 14 έως 17 Ιουλίου, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που έφθασε στη χώρα μας προκαλώντας καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε βαθμό χωρίς προηγούμενο για τα νοτιοανατολικά της Ελλάδας και για τέτοια εποχή κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Καλοκαίρι 2019: Όλα τα περίεργα και τα ρεκόρ του καιρού που ζήσαμε φέτος στην Ελλάδα Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM