2,5 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε ο δήμος Αθηναίων στους δήμους Δυτικής Αττικής

2,5 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε ο δήμος Αθηναίων στους δήμους Δυτικής Αττικής Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Την στήριξή του προς τις πληγείσες περιοχές έδειξε ο δήμος Αθηναίων με την αποστολή βοήθειας από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα, δύο φορτηγά του δήμου Αθηναίων παρέδωσαν πάνω από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κ.λπ.), μερίδες έτοιμου φαγητού καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες.

Επιπλέον δόθηκαν πάνω από 30 κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης καθώς και 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που ζουν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή αλλά και στις δημοτικές αρχές που υπερβαίνουν εαυτούς για να την αντιμετωπίσουν» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και σημείωσε ότι «οι ανθρώπινες αυθαιρεσίες σε συνδυασμό με την έλλειψη κεντρικού χωροταξικού σχεδιασμού κάνουν τη θέση του πολίτη ακόμη πιο ευάλωτη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα», επισημαίνοντας τη σημασία υιοθέτησης της ατζέντας αστικής ανθεκτικότητας από τους δήμους.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε συνεχή συνεδρίαση εκτιμώντας τα δεδομένα που υπάρχουν και παραμένοντας σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν οι υπηρεσίες όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM