Κούγιας για τροχαίο στο Αίγιο: Ο 28χρονος έχει αθωωθεί πανηγυρικά για προηγούμενη υπόθεση

Κούγιας για τροχαίο στο Αίγιο: Ο 28χρονος έχει αθωωθεί πανηγυρικά για προηγούμενη υπόθεση Facebook Twitter
0

Την παλαιότερη εμπλοκή του 28χρονου οδηγού, που σκότωσε την γιαγιά και το εγγόνι στο τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο, με τη Δικαιοσύνη παραδέχθηκε ο Αλέξης Κούγιας σημειώνοντας ωστόσο πως για την υπόθεση αυτή ο πελάτης του είχε «αθωωθεί πανηγυρικά». 

«Άκουσα σε αντίστοιχη εκπομπή σαν τη δική σας να παρουσιάζουν τον άνθρωπο που υπερασπίζομαι ως έναν άνθρωπο που έχει εμπλακεί σε ατυχήματα και σε ένα ατύχημα με αστυνομικούς η οποία είναι υπό διερεύνηση», ανέφερε ο Αλέξη Κούγιας. 

«Πρώτα - πρώτα να σας πω ότι η υπόθεση αυτή έχει κριθεί. Έχει αθωωθεί αμετάκλητα ο άνθρωπος αυτός. (...) Θέλω να σας πω, ανεξαρτήτως υπερασπίσεως, ότι δεν υπάρχει τίποτα εκκρεμές, καμία ποινική διερεύνηση, ούτε καμία ποινική καταδίκη. Είναι ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο, σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του 28χρονου. 

Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας ο 28χρονος είχε εμπλακεί σε προηγούμενη υπόθεση και είχε κατηγορηθεί για αντίσταση κατά της αρχής. «Στο δικαστήριο, όχι μόνο αθωώθηκε, αλλά οι αστυνομικοί παραλίγο να βρεθούν κατηγορούμενοι. Καμία φορά η αλήθεια, όπως διοχετεύεται από την Αστυνομία δεν είναι ακριβής αλήθεια», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι ο πελάτης του είχε αθωωθεί πανηγυρικά και μάλιστα από πολύ σημαντικό δικαστή. 

«Κάποιοι εξέλαβαν το δελτίο Τύπου που βγάλαμε ως αδυναμία», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας πως πρόκειται για μία ευαίσθητη υπόθεση υπογραμμίζοντας ότι ο 28χρονος είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος του δυστυχήματος. Παράλληλα κατήγγειλε ότι όποια διαρροή για την υπόθεση είναι παράνομη. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου 

Όπως είναι γνωστό, μαζί με το συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπαίτιος του ατυχήματος που συνέβη στις Καμάρες Αιγίου.

Όπως είναι επίσης γνωστό, κατόπιν εντολής του ιδίου και της οικογενείας του εκδώσαμε χθες ένα δελτίο τύπου, όπου προσπαθήσαμε ως Δικηγόροι, οι οποίοι είχαμε και έχουμε την άποψη ότι ο Δικηγόρος βοηθά τη Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, αφενός να εκτονώσουμε εντελώς την οιανδήποτε αντιπαράθεση με την οικογένεια των θυμάτων, αφετέρου να ενημερώσουμε με τον πλέον ορθό τρόπο την κοινή γνώμη, ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους παραπληροφόρηση πάνω σε αυτή την υπόθεση.

Δυστυχώς αυτή η καλή πρόθεσή μας φαίνεται ότι εξελήφθη ως αδυναμία τόσο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, από την οποία αντιμετωπίστηκε με ακραίες τοποθετήσεις, οι οποίες είναι εν μέρει δικαιολογημένες λόγω της βαρύτατης θλίψεως από την απώλεια της ζωής δύο αθώων ανθρώπων, όσο και από μερίδα του Τύπου, αφού σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, αλλά και σε πρωινές εκπομπές διεδόθη η ψευδής είδηση, ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές.

Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας.

Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν.

Δεν επιθυμούμε να κάνουμε την οιανδήποτε υπεράσπιση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά παρακαλούμε πριν δημοσιοποιήσετε οτιδήποτε, να ενημερωνόμαστε, ώστε να σας ενημερώνουμε.

Με εκτίμηση και σεβασμό τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και προς όλους τους δημοσιογράφους


Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι


Αλέξιος Κούγιας
Ιωάννης Σαμέλης

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ