Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Προσωρινά σε ξενοδοχείο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που απομακρύνθηκαν από τα κτίρια

Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Προσωρινά σε ξενοδοχείο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που απομακρύνθηκαν από τα κτίρια Facebook Twitter
1

Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα μεταφέρθηκαν οι 134 μετανάστες και πρόσφυγες που οδηγήθηκαν το πρωί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής μετά από εκκένωση καταλήψεων σε κτίρια των Εξαρχείων.

Η διαμονή τους σε ξενοδοχείο είναι προσωρινή καθώς τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενηθούν οριστικά σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και προσφύγων απασχολούνται κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Σημειώνεται πως από τους 143 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, 9 κρατήθηκαν για διοικητική απέλαση καθώς στερούνται εντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια