Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19:09 σήμερα με επίκεντρο την Μαγούλα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα όπως και σε όλη την Αττική. 

 

Οι επιστήμονες συμφωνούν πως πρόκειται για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία ύστερα από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στις 19 Ιουλίου, με το ίδιο επίκεντρο. 

 

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε:

 

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία».

 

«Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

 

Τσελέντης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης εμφανίζεται επίσης καθησυχαστικός.  Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, πρόκειται για επιφανειακό σεισμό 4,1 Ρίχτερ, που έχει ως επίκεντρο την Μαγούλα και αποτελεί μέρος της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου. «Θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

 

Παπαδόπουλος: Περιμένουμε και άλλους μετασεισμούς

 

Καθησυχαστικός εμφανίζεται και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.Μιλώντας στο newsbomb.gr o κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως ο σεισμός που έγινε αισθητός λίγο μετά τις 19.00 ήταν μεγέθους 4,2 της κλίμακας ρίχτερ και προέρχεται από την ίδια εστία με εκείνον της 19ης Ιουλίου.


Σύμφωνα με τον σεισμόλογο, πρόκειται για την μετασεισμική ακολουθία την οποία χαρακτηρίζει αναμενόμενη. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς (σ.σ. τους μετασεισμούς) να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας» είπε.