Σούζαν Ίτον: «Ούρλιαζε, τη βίασα τρεις φορές» - Σοκάρει η ομολογία του δολοφόνου

Σούζαν Ίτον: «Ούρλιαζε, τη βίασα τρεις φορές» - Σοκάρει η ομολογία του δολοφόνου Facebook Twitter
1

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες για την ομολογία του βιαστή και δολοφόνου της Σούζαν Ίτον, στην Κρήτη, ενώπιον των αρχών. 

Μιλώντας στον ανακριτή, ο Γιάννης Παρασκάκης αποκάλυψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος με θύμα την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγου που είχε έρθει στην Κρήτη στις 30 Ιουνίου για ένα επιστημονικό συνέδριο και βρήκε τραγικό τέλος στα χέρια του 27χρονου Κρητικού λίγα 24ωρα αργότερα. 

«Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω.. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα»

Oι περιγραφές από την ομολογία σοκάρουν και είναι σκληρές:

Ο Παρασκάκης χτύπησε με το αυτοκίνητό του το θύμα του, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, με σκοπό να το κακοποιήσει σεξουαλικά. Η γυναίκα είχε βγει εκείνη την ώρα για τρέξιμο, όπως συνήθιζε να κάνει. Είχε καλή φυσική κατάσταση και έδωσε μάχη για τη ζωή της. «Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω.. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα», παραδέχθηκε με κυνισμό ο δράστης, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News».

«Ήθελα να βρω μια γυναίκα»

«Την είδα γύρω στις 3 το μεσημέρι να τρέχει φορώντας αθλητική φόρμα. Δεν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόμο. Ήθελα να βρω μια γυναίκα να κάνω σεξ, γι' αυτό είχα πάρει το αμάξι και οδηγούσα στον δρόμο. Την αιφνιδίασα χτυπώντας την με το αμάξι. Ήθελα να την ακινητοποιήσω. Όταν έπεσε στο έδαφος ματωμένη, γύρισε και με κοίταξε. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Έβαλα όπισθεν και οι τροχοί του αυτοκινήτου πέρασαν από πάνω της. Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε από τον πόνο», συνέχισε κατά την απολογία του. 

Το θύμα πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή: «Θυμήθηκα πως είχα στο αμάξι μια ομπρέλα θαλάσσης (...) Έβγαλα το κάλυμμα και το έστρωσα στο πορτμπαγκάζ για να μη μείνουν αίματα. Την έβαλα μέσα και έριξα και το κομμένο αυτί. Ήταν ζωντανή και πάλευε (...) Αντιδρούσε αλλά την κρατούσα γερά. Σχεδόν παλεύαμε και της έσφιγγα τον λαιμό για να την ακινητοποιήσω. Τη βίασα τρεις φορές. Την έσυρα κοντά στο φρεάτιο και την πέταξα μέσα στην τρύπα. Έριξα πάνω της το κάλυμμα της ομπρέλας και ο,τι σκισμένα ρούχα υπήρχαν γύρω γύρω».

Στις 8 Ιουλίου, κάποιοι ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν το πτώμα και ειδοποίησαν τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο. Ο Παρασκάκης ήταν ένας από τους δέκα ντόπιους που προσήγαγαν οι αρχές, καθώς το καταφύγιο - πυριτιδαποθήκη μαρτυρούσε καλή γνώση της περιοχής από τον δράστη. Αρχικά ο καθ' ομολογία δολοφόνος και βιαστής είχε υποστηρίξει πως δεν γνωρίζει τίποτα αλλά υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει. 

Τώρα ισχυρίζεται πως έχει μετανιώσει: «Μετάνιωσα ζητάω συγγνώμη από όλους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Ξέρω ότι το τίμημα που θα πληρώσω είναι ακριβό» δήλωσε μέσω του δικηγόρου Παντελή Ζέλιου. «Ο εντολέας μου όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχεται όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Ζητήσαμε και νομίζω είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» πρόσθεσε ο δικηγόρος που χθες αποκάλυψε στο Creta Post ότι ο δράστης παραδέχεται ότι «είχε πειράξει κάποια κορίτσια στο παρελθόν». 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το τίμημα που θα πληρώσει είναι ακριβό; Δηλαδή όταν ένα ον που έτυχε να βρεθεί την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος(αν και μάλλον λάθος είναι αυτό το "πλάσμα") τι τίμημα πλήρωσε; Τι πάει να πει ότι το μετάνιωσε; Κι ότι δεν στέκει καλά ισχύει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήξερε τι έκανε. Μια χαρά ήξερε και απλά αφού δεν πιάστηκε πριν είπε να το τερματίσει.Το μόνο ίσως που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει αυστηρότερη νομοθεσία, να τηρείται και να μην θεωρούμε "υπερβολικές" τις αντιδράσεις. Όταν είσαι τόσο νοσηρός και βλέπεις ότι δεν σε πιάνουν ενώ κατά πατάς όρια άλλων πλασμάτων να τι γίνεται. Πόσοι ξεκίνησαν με μικρά ζωάκια; "πειράγματα" ξυλοδαρμούς; Όλοι πήγαν κατευθείαν σε τέτοιες φρικαλεες δολοφονίες; Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή;