Σεισμός στην Αττική: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Με εκτεταμένη ενημέρωση καλύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ την είδηση του σεισμού στην Αττική, αναφέροντας στην πλειονότητά τους ότι υπήρξε πανικός, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, όπου πολίτες έσπευσαν να εκκενώσουν κτίρια. 

«Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, πλήττοντας τις τηλεπικοινωνίες και προκαλώντας διακοπές ρεύματος στην Αθήνα», μεταδίδει σε έκτακτη είδηση το βρετανικό BBC. «Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους και εκκένωσαν ψηλά κτήρια», αναφέρει επίσης. 

«Ισχυρός σεισμός έβγαλε τους πολίτες στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας», μεταδίδει η «Independent» ενώ δίνει και τις πρώτες εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, με τους αναστατωμένους πολίτες να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την είδηση του πανικού μετέδωσε πρώτα το Associated Press διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

«Σεισμός χτύπησε την Αθήνα» είναι ο τίτλος του ABC News, το οποίο εκτός των άλλων αναφέρει ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Τόσο το CBS όσο και πολλά ακόμη ξένα δίκτυα αναφέρουν επίσης ότι ο σεισμός μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς επίσης ότι ήταν ο ισχυρότερος μετά τον σεισμό του 1999.

Πολλά από τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούνται και δηλώσεις Ελλήνων σεισμολόγων που εμφανίζονται καθησυχαστικοί. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM