Σεισμός στην Αττική: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Με εκτεταμένη ενημέρωση καλύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ την είδηση του σεισμού στην Αττική, αναφέροντας στην πλειονότητά τους ότι υπήρξε πανικός, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, όπου πολίτες έσπευσαν να εκκενώσουν κτίρια. 

«Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, πλήττοντας τις τηλεπικοινωνίες και προκαλώντας διακοπές ρεύματος στην Αθήνα», μεταδίδει σε έκτακτη είδηση το βρετανικό BBC. «Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους και εκκένωσαν ψηλά κτήρια», αναφέρει επίσης. 

«Ισχυρός σεισμός έβγαλε τους πολίτες στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας», μεταδίδει η «Independent» ενώ δίνει και τις πρώτες εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, με τους αναστατωμένους πολίτες να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την είδηση του πανικού μετέδωσε πρώτα το Associated Press διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

«Σεισμός χτύπησε την Αθήνα» είναι ο τίτλος του ABC News, το οποίο εκτός των άλλων αναφέρει ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Τόσο το CBS όσο και πολλά ακόμη ξένα δίκτυα αναφέρουν επίσης ότι ο σεισμός μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς επίσης ότι ήταν ο ισχυρότερος μετά τον σεισμό του 1999.

Πολλά από τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούνται και δηλώσεις Ελλήνων σεισμολόγων που εμφανίζονται καθησυχαστικοί. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM