ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κρήτη: Οκτώ χρόνια φυλακή για τον προπονητή που βίασε ανήλικη αθλήτρια

Κρήτη: Οκτώ χρόνια φυλακή για τον προπονητή που βίασε ανήλικη αθλήτρια Facebook Twitter
1

Σε οκτώ χρόνια φυλακή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο ο 58χρονος προπονητής από το Λασίθι για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας το 2001. 


Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε την ενοχή του προπονητή για τα όσα του καταλογίζονται. Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ο εισαγγελέας έδρας κ. Ζαχαρίας Κοκκινάκης, στην πρότασή του για την ποινή, τόνισε με έμφαση τις επιβαρυντικές περιστάσεις, υπό τις οποίες τελέστηκε ο βιασμός, αλλά και στις καταστροφικές συνέπειες που είχε στη ζωή του θύματος.

«Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 40 και ένα παιδί γύρω στα 13. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των γονιών και του παιδιού. Ήταν ένας προμελετημενος βιασμός. Βεβαίως κάθε ποινή έχει συνέπειες για τον κατηγορούμενο, αλλά όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύεται και το θύμα. Η διαδικασία της δίκαιης δίκης αφορά όλους». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 9 ετών, ενώ το Δικαστήριο απεφάνθη και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 8 ετών.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο 58χρονος, σήμερα, προπονητής κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου επανέλαβε πως δεν υπήρξε κανένας βιασμός αλλά ότι η σχέση των δύο τους ήταν μεν ερωτική αλλά με την σύμφωνη γνώμη της αθλήτριας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος, πρώην δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής και ένας εκ των 69 κατηγορουμένων στη μεγάλη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης στην Αθήνα, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, πριν από περίπου 4 χρόνια, σε κάθειρξη 12 ετών για το βιασμό της ανήλικης.

Με πληροφορίες από Cretalive/Cretapost/NeaKriti

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια