ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Έληξε η κατάληψη στο City Plaza - Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε άλλα καταλύματα

Έληξε η κατάληψη στο City Plaza - Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε άλλα καταλύματα Facebook Twitter
4

Μετά από 39 μήνες λειτουργίας, η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο στέγασης προσφύγων έληξε σήμερα.

Οι ίδιοι οι αλληλέγγυοι που βοηθούσαν τους πρόσφυγες έλαβαν την απόφαση αρκετούς μήνες πριν και ο χώρος φέρεται να παραδίδεται σε καλή κατάσταση στους πρώην εργαζομένους.

«Σήμερα, 10 Ιούλη 2019 τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός. Όλοι οι πρόσφυγες που κατοικούσαν στο City Plaza έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό.

Στις 22 Απρίλη 2016 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες κατέλαβε το άδειο κτίριο του ξενοδοχείου City Plaza με έναν διπλό στόχο: αφενός να δημιουργήσει έναν χώρο ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγασης προσφύγων στο κέντρο της πόλης και αφετέρου ένα κέντρο αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, τα σύνορα και τον αποκλεισμό. Για την ελευθερία της μετακίνησης και το δικαίωμα στην παραμονή» αναφέρουν οι αλληλέγγυοι στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, υπήρχαν από το φθινόπωρο συζητήσεις για να διατεθεί χώρος για ασφαλή μετεγκατάσταση των προσφύγων, χωρίς, όμως να υπάρξει τελική λύση.

Το City Plaza τον τελευταίο χρόνο δεν δεχόταν νέους κατοίκους.

Στην ανακοίνωσή τους στο Facebook οι αλληλέγγυοι αφήνουν αιχμές μεταξύ άλλων και κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.

 Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Ελλάδα
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η κυρία, πρώην αλληλέγγυα, είχε γίνει ανεκδοτο όταν στην είδηση της κατάληψης είχε πατήσει like.Μόλις όμως κατάλαβε ότι ήταν το δικό της ξενοδοχείο άρχισε νιαουρίσματα.Ξέρω λεπτομέρειες αλλά το νερό, το ρεύμα,κ.α. ποιος τα πλήρωνε τόσα χρόνια;
Μόλις είδα την είδηση το θυμήθηκα και εγώ :https://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/98378Από τις πιο αστείες ιστορίες ever.... Και για όποιον μου αρχίσει τα politicaly correct... ΝΑΙ από τις πιο αστείες ιστορίες ever !!!!