Έκαναν αγιασμό για το έντομο που απειλεί το Σέιχ Σου - Ο ιερέας απάντησε στον χλευασμό

Έκαναν αγιασμό για το έντομο που απειλεί το Σέιχ Σου - Ο ιερέας απάντησε στον χλευασμό Facebook Twitter
21

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοβουλία για αγιασμό με στόχο τη διάσωση του Σέιχ Σου από το φλοιοφάγο έντομο που απειλεί τα δέντρα με αφανισμό.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε χθες ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Μετά τα σχόλια που προκάλεσε η είδηση, ο ιερέας του ναού απάντησε μέσω Facebook σε όσους τον χλεύασαν.

«Εμείς κάναμε αυτό που μας υπαγόρευσε η συνείδησή μας και αυτό που οφείλαμε ως λειτουργοί, να προσευχηθούμε για τη λύση μιας φυσικής καταστροφής. Το αστείον του πράγματος είναι ότι όλοι εκείνοι που ειρωνεύονται και θεωρούν "μεσαιωνικές" τις ιεροπραξίες, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή τους που, χτυπημένοι από συμφορά, προστρέχουν στον παπά της ενορίας και ζητούν αυτά τα... μεσαιωνικά, όπως ο Αγιασμός ή το Ευχέλαιο. Το ζήσαμε, το ζούμε και θα το ζήσουμε ξανά και ξανά. Το θέμα είναι να προσέχουμε τι ειρωνευόμαστε και τι κοροϊδεύουμε διότι πως λέει και ο λαός, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες» έγραψε στη σελίδα του ναού στο Facebook.

Έκαναν αγιασμό για το έντομο που απειλεί το Σέιχ Σου - Ο ιερέας απάντησε στον χλευασμό Facebook Twitter

Ο ναός είχε ανακοινώσει πως θα γίνει αγιασμός την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau.

Η ανακοίνωση:

«Η Εκκλησία μας ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τα «όπλα» της, που είναι η προσευχή και οι αγιαστικές πράξεις, για την αντιμετώπιση ακόμη και φυσικών καταστροφών. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες για πάνδημη συμμετοχή σε λιτανείες και διάφορες άλλες ιερές πράξεις για την αντιμετώπιση της ανομβρίας ή του σεισμού κ.α. Ανέκαθεν η ευλάβεια του κόσμου, κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, ωθούσε στην αναφορά στον Τριαδικό Θεό και στους Αγίους για την λύση ακόμη και των καθημερινών, βιοτικών προβλημάτων.

Παρόλη την επιβολή του ορθολογισμού στη σύγχρονη εποχή, η ευλάβεια του κόσμου είναι ακόμη ζωντανή κι αυτό διότι εκεί που η λογική φτάνει σε αδιέξοδα, έρχεται η πίστη και η ευλάβεια για να δώσει, σε πολλές περιπτώσεις, την λύση του προβλήματος.

Για τους παραπάνω λόγους, προσκαλούμε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau, για να τελέσουμε Αγιασμό και να προσευχηθούμε για την διάσωση του δάσους μας που το κατατρώγει το έντομο φλοιοφάγος και το οποίο απειλή τα δέντρα με αφανισμό. Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους».

Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Το πραγματικά γελοίο είναι ότι κάποια απο τα ανώτερα όντα που χλευάζουν, εκτος του ότι στα δύσκολα κάνουν αυτο που είπε ο πάπας,πριν καταφυγουν στην εκκλησια διαβαζουν το ζωδιο τους και αλλαζουν θεση στον καναπε τους,για καλοτυχια.
Απλούστατα, ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με αυτό που συμβαίνει δίπλα μας, αφορά διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό συμπολιτών μας, και μετά ασχολούμαστε με αυτό που συμβαίνει παραδίπλα. Επίσης, θεωρεί κανείς σημαντικότερη είδηση την έκφραση ανορθολογισμού σε μια κοινωνία που θέλει να θεωρείται προηγμένη, ενώ δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα ο ανορθολογισμός σε μια κοινωνία που έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.
"Ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με αυτό που συμβαίνει δίπλα μας;"Εννοείς ας πούμε τα αυτομαστιγώματα των μουσουλμάνων μια φορά το χρόνο στον μακρινό... Πειραιά; Αλλά ξέχασα, αυτό θεωρείται κουλτούρα και πολυπολιτισμικότητα.
Βρε παιδιά, μήπως με ένα μαζικό γιγα-ευχέλαιο-αγιασμο-λιτανεία-αγρυπνία-δέηση μπορεί να αναστραφεί και η κλιματική αλλαγή; Να μην έχουμε να αλλάζουμε και τις καταναλωτικές μας συνήθειες που είναι και δύσκολο πράγμα...
Αν ειναι δυνατον εμεις οι Ελληνες που διδάξαμε την λογική και τον ορθολογισμό να καταφεύγουμε σε τετοια φαινόμενα . Ωχ είπα φαινόμενα και θυμήθηκα την θυσία της Ιφιγένειας κλπ κλπ κλπ
«Θαύμα» στον Κορινθιακό! Eξαφανίστηκαν οι τσούχτρες27 Αυγούστου 2018Επιχειρηματίας στην Κορινθία αποκάλυψε την παρέμβαση από τον μητροπολίτη Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος κ. ΙερεμίαΒούτηξαν μαρμάρινο σταυρό στη θάλασσα Κορινθίας για το ότι δεν έχουν εμφανιστεί τσούχτρες στην παραλία τους από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, κάνοντας λόγο για… θεϊκή παρέμβαση!Πλημμυρισμένος από συγκίνηση και θρησκευτικό δέος, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής αποκάλυψε ότι οι μέδουσες, που είχαν «κατακλύσει» τον Κορινθιακό τα προηγούμενα χρόνια, δεν εμφανίστηκαν φέτος στο Δερβένι επειδή στην αρχή της σεζόν… ευλόγησαν τα νερά! Όπως είπε ειδικότερα ο Ηλίας Ροδόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τα δύο προηγούμενα χρόνια οι τσούχτρες έκαναν «επέλαση» στην περιοχή. Όμως, τον Ιούνιο συνέβη ένα θαυμαστό γεγονός, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η κατάσταση:http://www.agriniotimes.gr/thauma-korinthiako-exafanistikan-tsouxtres/
Α μάλιστα, δηλαδή μην κοροιδεύετε γιατί όταν πάθετε κακό εμάς θα παρακαλείτε, μας λέει ο παπάς. Πολύ χριστιανικό. Αν η ανακοίνωση ήταν "Εμείς κάναμε αυτό που μας υπαγόρευσε η συνείδησή μας και αυτό που οφείλαμε ως λειτουργοί, να προσευχηθούμε για τη λύση μιας φυσικής καταστροφής" θα του έβγαζα το καπέλο.
Από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με παπά.Το τί θεωρεί ο καθένας "απαραίτητο" για τη σωτηρία της ψυχής του και του περιβάλλοντος, για τη γονιμότητα, τη λειψιδρία κλπ είναι πολύ προσωπικό θέμα.Αν κάποιος πιστεύει ότι με μια λιτανεία σώζει τα πράγματα (που διαφωνώ κάθετα στη συγκεκριμένη περίπτωση: άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν για να σωθεί το περιβάλλον) αυτό, λυπάμαι, δεν είναι αντικείμενο χλεύης.Αν δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο η ιεροπραξία (π.χ. συμμετέχει Δήμος κλπ) τότε το πράγμα αλλάζει. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ιερέας έχει δίκιο...
Άρα όσοι έχουν θέματα υγείας να κάνουν λιτανείες και να μην τρέχουν σε ιατρούς. Σεβαστό το προσωπικό τους δικαίωμα... Πότε θα καταλάβετε ότι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν ότι θα φύγει ο... δάκος με λιτανείες αναπαράγουν διάφορα προβληματικά μοτίβα συμπεριφοράς και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής τους; Πώς γίνεται να απομονώνετε τα πιστεύω ενός ατόμου από την αλληλεπίδραση του με άλλους άνθρωπους και με τη κοινωνία γενικότερα; Απορώ. Για να μην αλλάξει η δική σας κοσμοθεωρία; Για να μη νιώσετε ότι δικοί σας άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους; Ξεβολευτείτε και δείτε την πραγματικότητα κατάματα.
Δεν είπε κανείς να μην τρέξει σε γιατρούς. Μπορεί ωστόσο -και το κάνουν πολλοί- να κάνει και τα δύο. Τι σε κάνει εσένα ανώτερο από τον οποιονδήποτε το γεγονός ότι δεν πιστεύεις; Ποια πραγματικότητα; Δε ξέρουν καν οι επιστήμονες τι είναι πραγματικότητα, τι υπήρχε πριν το big bang (αν όντως έτσι δημιουργήθηκε το σύμπαν) απλά είναι της μόδας και cool να δηλώνει άθεος και αμέσως όλοι ακολουθείτε πιστά τη μόδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι γελοίο να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο αλλά δεν είναι γελοίο να πιστεύεις τυφλά όταν η επιστήμη σου λέει πως όλα δημιουργήθηκαν από το... τίποτα. Θρησκεία και η μία, θρησκεία και η άλλη κατά τη γνώμη μου.
αυτην την καραμελα που εχετε εσεις οι αθεοι με τους ασθενεις για το να σταματησουν τους γιατρους και να τρεχουν σε λιτανειες.. καταπιειτε την η φτυστε την. Η ορθοδοξια ποτε δεν ξεχωρισε την θεση της απο την επιστημη..κανενας ιερεας ποτε δεν απετρεψε ασθενη απο την θεραπεια του..το οτι εχουν γινει ομως θαυματα σε ασθενεις με βαριες περιπτωσεις ..καποιες και με βεβαιο θανατο...ειναι πραγματικοτητα...και το εχουν αποδεχτει και οι ιδιοι οι γιατροι...εσεις δεν το αποδεχεστε..
".το οτι εχουν γινει ομως θαυματα σε ασθενεις με βαριες περιπτωσεις ..καποιες και με βεβαιο θανατο...ειναι πραγματικοτητα...και το εχουν αποδεχτει και οι ιδιοι οι γιατροι...εσεις δεν το αποδεχεστε.."Word of mouth?...Και μετά ήρθαν οι μέλισσες.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spontaneous_remission+http://www.bbc.com/future/story/20150306-the-mystery-of-vanishing-cancer+"Spontaneous Remission and the Placebo Effect"https://www.quackwatch.org/04ConsumerEducation/placebo.html+Faith healing(...)"Many years ago the Journal of the American Medical Association used to have a regular feature where there would be a testimonial on one page describing how a patient was cured of cancer. On the opposite page, they would print the patient’s death certificate showing that he had died of that cancer shortly after providing the testimonial.The explanations for most alleged cancer cures are:-The patient never had cancer. (Was a biopsy done?)-A cancer was cured or put into remission by proven therapy, but questionable therapy was also used and erroneously credited for the beneficial result.-The cancer is progressing but is erroneously represented as slowed or cured.-The patient has died as a result of the cancer (or is lost to follow-up) but is represented as cured.-The patient had a spontaneous remission (very rare) or slow-growing cancer that is publicized as a cure.(...)https://sciencebasedmedicine.org/faith-healing/------http://www.topontiki.gr/article/163614/iereas-yposhetai-therapeia-apo-aniates-astheneies-me-agiasmeno-ladi-zita-apo-toys
Πολύ σωστά τοποθετήθηκε ο ιερέας."Να προσέχουμε τι ειρωνευόμαστε και τι κοροϊδεύουμε διότι πως λέει και ο λαός, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες ". Η ζωή η ίδια το έχει δείξει .Όσοι χλευάζουν είναι ελεύθεροι να το κάνουν.Αλλά συνήθως κάνουν μόνο αυτό.