Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα με μπογιές στη Βουλή ανάρτησε η ομάδα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

 

H επίθεση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης από περίπου 30 άτομα, που επιτέθηκαν με καπνογόνα και μπογιά κόκκινου χρώματος στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Τα άτομα απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και από τη μόνιμη φρουρά του κτιρίου.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική» την επίθεση προειδοποιώντας πως αυτή η ενέργεια οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης, ο Ρουβίκωνας τόνιζε πως η παρέμβαση έγινε σε ένδειξη υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα, της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. 

 

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε πως για την επίθεση έχει ήδη γίνει μία σύλληψη. «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr