Μία σύλληψη έχει γίνει έως τώρα για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής όπως έκανε γνωστό πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

 

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας, σημειώντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

 

 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 15 άτομα ανέβηκαν από την οδό Όθωνος, πέρασαν το μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη και κατάφεραν να πετάξουν μπογιές καπνογόνα, με τις μπογιές να αφήνουν ξεκάθαρα σημάδια στον τοίχο.

 

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία 15 άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν έως εκείνο το σημείο χωρίς να τους σταματήσει κανένας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βούτσης: Απαράδεκτη ενέργεια που οξύνει το προεκλογικό κλίμα

 

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική» χαρακτήρισε την επίθεση στην Βουλή ο κ Νικος Βουτσης υποστηρίζοντας ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα.

 

«Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα. Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr