Για την παρουσία του στην Ελλάδα ρωτήθηκε από τις Κυπριακές Αρχές ο 35χρονος serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς. 


Ο «Ορέστης» είχε βρεθεί στην Ελλάδα το 2018 για στρατιωτική εκπαίδευση κάτι που έκανε τις Ελληνικές Αρχές να αρχίσουν να ερευνούν για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια στη χώρα, μετά τις αποκαλύψεις των δολοφονιών.

  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, για το ταξίδι του στην Ελλάδα ο serial killer της Κύπρου, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει επτά δολοφονίες είπε «έμενα σε ένα στρατόπεδο, σε συγκεκριμένο χώρο μαζί με άλλους αξιωματικούς, δεν είχα αυτοκίνητο, δεν μπορούσα να βγαίνω έξω».

 

Σοκάρει ωστόσο η κυνική ομολογία του μιλώντας για το ταξίδι στην Ελλάδα καθώς όπως είπε ότι «δεν γνωρίζω τα μέρη εκεί, δεν είχα που να θάψω κάποια γυναίκα».

 

Στο μεταξύ, οι αρχές στα Κατεχόμενα έχουν ζητήσει βοήθεια μέσω της δικοινοτικής επιτροπής, καθώς φαίνεται να έχουν στοιχεία που να συνδέουν τον 35χρονο serial killer με πτώμα 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε στα κατεχόμενα στις 6 Ιανουαρίου, μεταδίδει το cyprustimes, επικαλούμενο τον Alpha Κύπρου.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για γυναίκα από το Βιετνάμ που βρέθηκε νεκρή και η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από τις 15 Οκτωβρίου του 2017.

 

Δημοσιεύματα στις 6 Ιανουαρίου, ανέφεραν πως πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, λίγα μέτρα μακριά από αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

 

Το ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου μετέδωσε πως στοιχεία δείχνουν ότι ο serial killer, που έριξε μέσα στη Κόκκινη Λίμνη τρία από τα θύματά του, πέρασε με το αυτοκίνητο του στα κατεχόμενα στις 5 Μαΐου του 2018.

 

 

 

Ο Νίκος Μεταξάς είχε παραδεχθεί αρχικά τη δολοφονία δύο γυναικών και ενός ανήλικου κοριτσιού αλλά υπό το φως των νέων στοιχείων και αποκαλύψεων, παραδέχθηκε στους ανακριτές τέσσερα ακόμα εγκλήματα.

 

Μέχρι στιγμής, ο Μεταξάς έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε:

 

-Την 38χρονη Μαίρη Ρόουζ Τιμπούρκιο

-Την 6χρονη κόρη της Τιμπούρκιο, Σιέρα

-Την 28χρονης Αριάν Παλάνας

-Την 30χρονη Μαρικάρ Βαλτέζ

-Την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα

-Την 8χρονη κόρη της Μπουνέα, Έλενα-Ναταλία και
-Μια γυναίκα με καταγωγή είτε από το Νεπάλ είτε από τις Ινδίες

 

 

Η έβδομη γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, δεν είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη. Ο δολοφόνος περιέγραψε με κυνισμό στους ανακριτές πως δεν θυμάται την καταγωγή της και, όταν την σκότωσε, μετέφερε το πτώματα της στο πεδίο βολής Ξιντούς, στην Ορούντα, και το πέταξε σε έναν ξερόλακκο.

 

 

Τη Μεγάλη Πέμπτη, υπέδειξε το σημείο στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης η σορός δεν έχει αναγνωριστεί και θα επιχειρηθεί γενετική ταυτοποίηση μέσω DNA.

 

Για τη μητέρα και την κόρη από τη Ρουμανία, ο δράστης ομολόγησε ότι τις πέταξε σε σημείο απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού.