Τη δική του εκδοχή για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, έδωσε σήμερα ο καταδικασθείς για το στυγερό έγκλημα, ζητώντας παράλληλα «ταπεινή συγγνώμη» από την οικογένεια του θύματος. 

Ο Μ.Σ μίλησε μέσα από τις φυλακές Δομοκού στο Star, για τη δολοφονία της 32χρονης γυναίκας, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών,  τον Οκτώβριο του 2017, διαψεύδοντας τα σενάρια περί «συμβολαίου θανάτου».  Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι άνθρωποι που του έδωσαν την εντολή, του είχαν ζητήσει να αφαιρέσει την τσάντα της εφοριακού.

 

«Ήθελαν το περιεχόμενό της και θα μου έδιναν το κινητό της να το πάω σε ένα δικό τους μαγαζί. Δεν μπορούσα να βάλω στο μυαλό μου ότι τους ενδιέφεραν στικάκια (...). Μου είχαν πει ότι θα μου έδιναν 30.000 ευρώ για την τσάντα».

 

«Όταν πήρα την τσάντα, την άνοιξα μετά από κάποια στιγμή. Βρήκα τα στικάκια και τα έκαψα, δεν τα παρέδωσα κάπου. Άφησα την τσάντα σε κάτι χόρτα και πήγα και παρέδωσα το κινητό εκεί που μου είπαν», πρόσθεσε ο καταδικασμένος για τη δολοφονία. 

 

«Δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνουν» ισχυρίστηκε ο Μ.Σ, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος έχει δεχθεί επιθέσεις κατά της ζωής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα. «Έχω δεχτεί απόπειρες κατά της ζωής μου στη φυλακή. Βέβαια κάποιος έχει εντολή να μου επιτεθεί. Θέλουν να μου κλείσουν το στόμα, για να σταματήσω να μιλάω». 

 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» πάντως, η Δώρα Ζέμπερη δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας όπως όλοι την παρουσίαζαν, αλλά μία δυναμική ελεγκτής που ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενισχύουν την εκδοχή της οικογένειας της που από την αρχή ισχυριζόταν ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

 

Από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της, στις 18 Οκτωβρίου του 2017, η Δώρα Ζέμπερη, ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η περαίωση των ελέγχων από την Δώρα Ζέμπερη σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Μάλιστα η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.

 

Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.

 

Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.

 

Όπως ανέφερε η κα Παναγοπούλου, το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

 

Μια ακόμη σημαντική πληροφορία δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα μ' αυτήν, άτομο που η Δώρα είχε ελέγξει φορολογικά, φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες – «βιτρίνα». Το άτομο αυτό όπως είπε ο μάρτυρας, είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.

 

«Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο», υποστήριξε η συνήγορος της οικογένειας.

 

«Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία».

 

«Η Δώρα είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί από τον υπολογιστή της και για το λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ' αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί. Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος», κατέληξε η δικηγόρος της μητέρας του θύματος. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr