Ειρωνική συμπεριφορά απέναντι στην ανακρίτρια Γρεβενών είχε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

 

Ο 21χρονος Ροδίτης, που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών, μεταφέρθηκε στην ανακρίτρια Γρεβενών ύστερα από αίτημα της ανακρίτριας Ρόδου, για να δώσει στις αρχές τους κωδικούς του Facebook και των δύο λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρεί. 

 

Ενδεικτικό του ύφους που διατήρησε ο κατηγορούμενος απέναντι στην ανακρίτρια είναι και ο παρακάτω διάλογος με την ανακρίτρια:

-Επιτέλους ελεύθερος!
-Τι εννοείτε;
-Αποφυλακίζομαι, τι δεν αποφυλακίζομαι;
-Όχι, για ανάκριση βρίσκεστε εδώ
-Α, και εγώ νόμιζα ότι αποφυλακίζομαι

 

Ο 21χρονος φέρεται να αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ενώ η οικογένειά του όρισε νέο συνήγορο, που αναμένεται να μεταβεί στα Γρεβενά για να συνοδεύσει τον κατηγορούμενο στην ανακρίτρια. Το αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση αφορά αποκλειστικά στον 21χρονο, καθώς ο 19χρονος έχει δώσει ήδη όλους τους κωδικούς του στα social media.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι στους υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη δεν έδωσαν αξιόλογα ευρήματα και οι αρχές εστιάζουν τώρα στα κινητά τηλέφωνα των δραστών και του θύματος. 

 

«Τις πρώτες ώρες και τις πρώτες πέντε μέρες συμβουλεύτηκαν κάποιους ανθρώπους και έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν για να ελαφρύνουν τη θέση τους. Δυστυχώς η Ελένη είναι νεκρή, δεν μπορεί να πει κάτι, να πει πραγματικά αυτά που έγιναν αυτοί οι κύριοι για να μην τους πω διαφορετικά... κάνουν τα παιχνιδάκια τους. Κάποιοι τους καθοδηγούσαν», λέει ο πατέρας της άτυχης Ελένης.

 

Καμία επαφή στην ίδια φυλακή οι κατηγορούμενοι

 

Ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για τη δολοφονία δεν έχουν την παραμικρή επικοινωνία μέσα στη φυλακή, σύμφωνα με αναφορές και κρατούνται σε διαφορετικά κελιά.

 

Προαυλίζονται σε διαφορετικές ώρες και έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν να συναντηθούν. Άλλωστε τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μετά και την επίθεση σε βάρος του 19χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Οι δύο τους αλληλοκατηγορούνται για το έγκλημα.