Ότι η ΕΔΕ που διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αφορά στη σύλληψή της αλλά στο ότι διέρρευσε βίντεο που δείχνει την ηλικιωμένη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών».

 

Ο κ Τσαϊρίδης συμπλήρωσε λέγοντας πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».

 


Στην ερώτηση για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε πως «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

 

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου επειδή πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές παντόφλες (τερλίκια) που φτιάχνει η ίδια, στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

 

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα και δόθηκε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει υπό ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της ηλικιωμένης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.