«Γύρισε σπίτι μεθυσμένος και φώναζε.Του έριξα χάπια στην πορτοκαλάδα» είπε η δολοφόνος του 64χρονου στο Χαλάνδρι

«Γύρισε σπίτι μεθυσμένος και φώναζε.Του έριξα χάπια στην πορτοκαλάδα» είπε η δολοφόνος του 64χρονου στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
0

Σοκάρει η κατάθεση της 56χρονης Γερμανίδας που σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η δολοφόνος του 64χρονου μεσίτη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019, στο διαμέρισμα που συζούσαν, στο Χαλάνδρι.

«Γύρισε σπίτι μεθυσμένος και φώναζε. Εγώ για να τον ηρεμήσω του έριξα πέντε με έξι ηρεμιστικά χάπια σε μια πορτοκαλάδα. Δεν είχα αντιληφθεί ότι πέθανε. Το κατάλαβα δύο ημέρες αργότερα. Δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο πέθανε». τόνισε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η 56χρονη Γερμανίδα που συνελήφθη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία.

«Τον αγαπούσα αλλά δεν ήταν έντιμος απέναντί μου», είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα η οποία τις επόμενες μέρες να εξεταστεί και από ψυχολόγο.

Οι αρχές θεωρούσαν ύποπτη την εξαφάνιση της Γερμανίδας συντρόφου του, περίπου τον ίδιο χρόνο αφότου διεπράχθη το έγκλημα και σήμερα επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της στο έγκλημα.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του θύματος είχε επέλθει περίπου δύο μήνες πριν να εντοπιστεί η σορός του, η οποία βρέθηκε τυλιγμένη με σεντόνια, που ήταν δεμένα με ιμάντες και κολλητική ταινία, ενώ στο κεφάλι ήταν τοποθετημένη νάιλον σακούλα.

«Το πτώμα του 64χρονου εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμα, γιατί η δράστης δεν μπορούσε μόνη της να το μεταφέρει σε άλλο σημείο», όπως τονίζουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

«Πρόκειται για ένα κλασικό έγκλημα, όταν σε ένα σπίτι που συζούν δύο άνθρωποι και έχουν πολύ στενή σχέση, σε κάποια στιγμή ενός έντονου καβγά ο ένας μπορεί να σκοτώσει τον άλλο»,  αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ,

Παράλληλα, η αστυνομική εκτίμηση, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είναι ότι η δράστης σε κάποια στιγμή έκλεισε το στόμα και τη μύτη του θύματος με τα χέρια της. Επίσης, σημειώνεται, ότι η γυναίκα όταν μιλούσε στους αστυνομικούς έδειχνε ψύχραιμη και έδινε την εντύπωση ψυχικά υγιούς ατόμου.

Για δεκαπέντε ημέρες μετά το έγκλημα η Γερμανίδα καθόταν στο διαμέρισμα, δίπλα στη σορό του 64χρονου, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία. Για άγνωστο, όμως, λόγο, ξαναγύρισε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια διέμενε σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι, όπου και την εντόπισαν οι αστυνομικοί. Αρχικά, προσήχθη, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ποινικής δικογραφίας, εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης και έτσι συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

 

Εξιχνιάστηκε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η ανθρωποκτονία 64χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 21-2-2019, εντός διαμερίσματος, όπου διέμενε στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα ο θάνατος του θύματος είχε επέλθει περίπου δύο μήνες προ της ανεύρεσης της σορού, η οποία βρέθηκε επιμελώς τυλιγμένη με σεντόνια, τα οποία ήταν περιδεμένα με ιμάντες και κολλητική ταινία, ενώ στο κεφάλι ήταν τοποθετημένη νάιλον σακούλα.


Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, δράστιδα της ανθρωποκτονίας είναι 56χρονη Γερμανίδα, η οποία συζούσε με το θύμα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα. Μετά τον εντοπισμό της σορού η αλλοδαπή αναζητείτο επισταμένως για να εξεταστεί και τελικά εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου, σήμερα (9-3-2019) το πρωί συνελήφθη. Η 56χρονη οδηγήθηκε αρχικά στην Ασφάλεια Αττικής και αφού σχηματίστηκε δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM