Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 35χρονου από τη Νιγηρία, Εμπουκά, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, καθώς βγήκαν και οι τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία από την Ασφάλεια Αθηνών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος του Νιγηριανού αποδίδεται σε «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών».

 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ιατροδικαστή, κατή την τοξικολογική έρευνα στα εργαστήρια βρέθηκαν τόσο στο αίμα όσο και στα ούρα ναρκωτικές ουσίες διαφόρων τύπων, καθώς και αλκοόλ.

 

 

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του Εμπουκά στο αστυνομικό τμήμα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από διάφορες οργανώσεις για το ενδεχόμενο αστυνομικής βίας, αλλά και για το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι οικείοι του.

 

Σε ό,τι αφορά την αιτία θανάτου, η ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το θέμα, ωστόσο όλος ο φάκελος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφανθεί.

 

Για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα και στα ούρα μετά από τις τοξικολογικές αναλύσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατάπιε κάποια «σκονάκια» που είχε πάνω του, για να μη βρεθούν από τους αστυνομικούς κατά την ώρα της προσαγωγής του, καθώς το ίδιο είχε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, όταν, επίσης, τον είχαν προσαγάγει στο αστυνομικό τμήμα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ