Ντοκουμέντο: Η στιγμή που καταρρέει το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που καταρρέει το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Τη στιγμή της κατάρρευσης ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο Γκάζι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. 

Το κτίριο στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμησίου, πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς, κατέρρευσε στις 6:30π.μ, το πρωί της Κυριακής.

Από το συμβάν ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα ακόμα υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. 

Οι περίοικοι τρομοκρατήθηκαν από τον θόρυβο και νόμιζαν, αρχικά, πως πρόκειται για βόμβα. 

Τσελεντης: Εκατοντάδες τέτοια κτίρια

Με αφορμή το περιστατικό, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, εξαπέλυσε επίθεση στους αρμόδιους φορείς, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες τέτοια σπίτια στο κέντρο της Αθήνας που θα μπορούσαν να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσελέντης έγραψε χαρακτηριστικά: «Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω εκατοντάδες παλιά σπίτια που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και "φου" να τους κάνεις γκρεμίζονται».

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή σεισμόλογίας:

«ΟΑΣΠ: Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ
Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παλιά ΣΠΙΤΙΑ που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και φου να τους ΚΑΝΕΙΣ γκρεμίζονται.
Το θέμα το έχω αναδείξει πολλές φορές και σε ομιλίες μου και στα ΜΜΕ. Μια φορά συνέβη το εξής ανεκδιήγητο : ενας Δήμαρχος μου λέει είναι χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικό! Ωραία του λέω πες στους δημότες σου ότι θα φάνε στο κεφάλι αρχαιολογικά κεραμίδια αυτά πονάνε λιγότερο.(κινδυνολογώ πάλι κ.Λεκκα ΕΜΠΡΟΣ τον εισαγγελέα)
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κ Σπίρτζη».

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που καταρρέει το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ