Νέο περιστατικό επίθεσης κατά αστυνομικού στην Κρήτη

Νέο περιστατικό επίθεσης κατά αστυνομικού στην Κρήτη Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / Eurokinissi
0

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης νέο περιστατικό επίθεσης εναντίον αστυνομικού, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συμπλοκή που σημειώθηκε στην οδό Σκαλίδη στα Χανιά, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων, ενός αστυνομικού μετά από ξυλοδαρμό.


Στο περιστατικό ενεπλάκησαν στρατιώτες και έπειτα οι αστυνομικοί, που επενέβησαν και τελικά συνέλαβαν έναν 22χρονο άνδρα.
Θεσμική θωράκιση με την μετατροπή του αδικήματος της επίθεσης κατά αστυνομικών σε «κακούργημα» ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, είπε ο πρόεδρος, Νίκος Ξανθουδάκης μιλώντας στο zarpanews.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων πολιτών κατά συναδέλφων μας στο κέντρο της πόλης των Χανίων αλλά και εντός του Αστυνομικού Μεγάρου.


Αποκορύφωμα η χθεσινή απρόκλητη, αναίτια επίθεση κατά του δικυκλιστή συναδέλφου μας, ο οποίος έκανε απλά το καθήκον του κατά τη διάρκεια της βάρδιάς στην καρδιά της πόλης των Χανίων, κοντά στον σταθμό του ΚΤΕΛ.

Σημεία των καιρών θα λέγαμε εμείς...Όσο η απονομή της δικαιοσύνης κατά την εκδίκαση μίας αξιόποινης πράξης καθυστερεί και χάνεται στους διαδρόμους των δικαστικών αιθουσών λόγω συνεχών αναβολών...κάθε φανταστικής αιτίας...τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίζουν...


Ερωτούμε... Αν στη θέση του δράστη ήταν ένας αστυνομικός και στη θέση του θύτη ένας πολίτης που έκανε τη δουλεία του...τι θα γινόταν; Τι θα επακολουθούσε; Πόσες διαδηλώσεις θα γινόταν; Τώρα δεν παίρνει θέση κανείς...

Η θέση όμως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων είναι ΜΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ.


Κανείς δεν απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας!


Κανείς δεν προσβάλλει τη τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας!


Οποιοσδήποτε το επιχειρήσει, θα μας βρει απέναντί του, γιατί θα υπερασπιστούμε το ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ μας νομικά, ηθικά και ουσιαστικά.


Τέλος να ενημερώσουμε κάθε... ενδιαφερόμενο...ότι η αστυνομική οικογένεια στα Χανιά είναι μεγάλη και ενωμένη!».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM