Παρίστανε τον γιατρό με πλαστό πτυχίο στο 401

Παρίστανε τον γιατρό με πλαστό πτυχίο στο 401 Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Με ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους καταδικάστηκε από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη γιατρός με πλαστό πτυχίο, ύστερα από καταγγελία. 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο άνθρωπος που καταδικάστηκε ήταν στην πραγματικότητα κτηνίατρος. Υπηρετούσε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έχοντας υπάρξει μάλιστα για 3 χρόνια διευθυντής στο διαιτολογικό τμήμα. 

Ο εν λόγω αξιωματικός καταδικάστηκε πριν από λίγο καιρό από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη σε ποινή φυλάκισης 18μηνών έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει για τις δραστηριότητές του. Ο ίδιος έχει ασκήσει έφεση για την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κτηνίατρος αυτήν την περίοδο σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να λάβει τον τίτλο που χρησιμοποιούσε χωρίς να έχει τα προηγούμενα χρόνια. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κάτι κάνατε λάθος αγαπητοί. Οι διαιτολόγοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι είτε κτηνίατροι με εξειδίκευση διαιτολογίας, είτε απόφοιτοι της Χαροκοπειου. Επίσης όσοι δεν εργάζονται στο ΕΣΥ, έχουν δικαίωμα ιδιωτικών διαιτολογικων "ιατρείων". Για ποιο λόγο δικαστηκε ο συγκεκριμένος κτηνίατρος δεν ξέρω, αλλά στο διαιτολογικο τμήμα του νοσοκομείου είχε κάθε δικαίωμα να είναι. Το πτυχίο του της κτηνιατρικής δεν μπορεί να είναι πλαστό γιατί από τη στρατιωτική σχολή δεν βγαίνεις αν δεν έχεις το πτυχίο του πανεπιστημίου. Αυτά τα ολίγα, πριν ξεκινήσετε να δικαζετε από τα πληκτρολόγια σας.
That may be so, αλλά σύμφωνα με το πρωτότυπο άρθρο (https://www.efsyn.gr/arthro/den-itan-katharistria-kai-dikastike-mono-18-mines):"το πτυχίο Ιατρικής το οποίο προσκόμιζε ο εν λόγω αξιωματικός, με ημερομηνία έκδοσης 26 Νοεμβρίου 2007 και βαθμό «Λίαν Καλώς - Επτά» ήταν πλαστό και δεν είχε εκδοθεί ποτέ από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ". Δες και το έγγραφο που έχουν ανεβάσει εκεί.
That may be so, δεν διάβασα το πρωτότυπο άρθρο. Πάντως, αν δεν παρίστανε τον παθολόγο, το χειρουργό ή όποια άλλη ιατρική ειδικότητα, το -πλαστό- πτυχίο της ιατρικής είναι άσχετο. Δεν χρειάζεται για να είσαι διατροφολόγος. Τί να πω, μπορεί να το είχε απωθημένο και κομπλεξ ο κτηνίατρος να είχε κι ένα πτυχίο ιατρικής. Λέω να βγάλω κι εγώ ένα πυρηνικού επιστήμονα και να το κοτσάρω σε χρυσή κορνίζα στο σαλόνι μου...
Για να ξεκαθαρίζουμε τις έννοιες.Άλλο πράγμα η στρατιωτική δικαιοσύνη και άλλο η πολιτική (ή η διοικητική ή η ποινική). Για όλες νο-μο-θε-τεί η Βουλή. Συνήθως το πλειοψηφήσαν στις εκλογές κόμμα.Οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμους που υπάρχουν. Όχι κάποιους που έχουν φανταστεί. Αλλιώς θα κάναμε λόγο για στρέβλωση της λαϊκής βούλησης, της λαϊκής κυριαρχίας και για δικαστικό πραξικόπημα.Όποιος μπερδεύει τη νομοθετική εξουσία με τη δικαστική ή την εκτελεστική βοηθάει στην συνταγματική απορρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση μία από τις πηγές πληροφόρησης των πολιτών πρέπει να είναι τα ΜΜΕ που οφείλουν να παρέχουν πληροφορίες επί της ουσίας και όχι 5-6 μισές αλήθειες ή αποσπασματικές πληροφορίες που να δημιουργούν μεγαλύτερο μπέρδεμα από την άγνοια.Κατανοώ ότι ο εκάστοτε θεματοθέτης κάτι έχει στο μυαλό του αλλά αυτό πρέπει να πραγματώνεται μέσα από μια ειλικρινή και τίμια διαδικασία.