Δημαράς: Θα κατεδαφιστούν οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας

Δημαράς: Θα κατεδαφιστούν οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη δομικών αλλαγών στο κέντρο της Αθήνας, με κατεδαφίσεις ακόμα και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων, υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υφυπουργός εκτίμησε πως το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα κτίρια και τις υποβαθμισμένες περιοχές πρέπει να επιλυθεί, ώστε να βελτιωθεί και η εικόνα της πρωτεύουσας. 

Ο κ. Δημαράς ανέφερε ενδεικτικά τις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τις οδούς Σωκράτους, Σατωβριάνδου καθώς και την περιοχή γύρω από την πλατεία Βάθη.

Η ανάπλαση σχεδιάζεται με βάση τις νέες ανάγκες της πόλης αλλά και την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό θα προκηρυχθεί και ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την «Αθήνα του 2050».

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποτελέσουν τη βάση για τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων. 

Όπως διαβεβαιώνει ο υφυπουργός, στόχος είναι να μην αδικηθεί κανένας ιδιοκτήτης και, για τον λόγο αυτό, οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες της αξίας του ακινήτου ή να γίνει ανταλλαγή με ακίνητα μεγαλύτερης αξίας σε άλλες περιοχές. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM
«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM