Δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο ζητούν ο πατέρας και αδερφός του: Στο κοσμηματοπωλείο δεν μπήκε για να κλέψει

Δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο ζητούν ο πατέρας και αδερφός του: Στο κοσμηματοπωλείο δεν μπήκε για να κλέψει Facebook Twitter
0

Την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ζητούν ο πατέρας και ο αδερφός του, τονίζοντας εκ νέου πως είναι σίγουροι ότι ο 33χρονος δεν μπήκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος για να κλέψει. 

«Όλοι οι κοντινοί του άνθρωποι περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές οι οποίες γίνονται πιο επίπονες από τις προσπάθειες σπίλωσης της μνήμης του», δήλωσε ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος, μιλώντας στον ANT1.

Ο Νίκος Κωστόπουλος πρόσθεσε πως «όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που εμφανίζονται είναι σαφές πως ο αδερφός μου δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να κλέψει και μπήκε στο χώρο του κοσμηματοπωλείου τρομαγμένος», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «όλη η οικογένεια θρηνούμε έναν υπέροχο, φιλικό και έξυπνο άνθρωπο που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν κατηγορηματικά κατά της βίας και ανατριχιάζουμε μόνο στη σκέψη ότι όλο αυτό μπορεί να προέρχεται από ρατσιστικά κίνητρα».

«Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όποιο άτομο ήταν μάρτυρας ή μπορεί να έχει αποδεικτικά στοιχεία που θα βοηθήσουν να επικοινωνήσει μαζί μας. Το ελάχιστο που οφείλουμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη» κατέληξε.

«Πρόκειται για δολοφονία και δεν θα το αφήσουμε έτσι ως οικογένεια», τόνισε από την πλευρά του ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, σε συνέντευξή του στην Real News.

«Ο Ζακ ήταν ένα ήσυχο παιδί, επικοινωνιακό, με χιούμορ. Ήταν αδικία που τον στηλίτευσαν έτσι μετά το περιστατικό. Το παιδί μου δεν είχε λόγο να ληστέψει. Άλλωστε, η αστυνομία βρήκε χρήματα στο σπίτι του και δεν ήταν λίγα», προσθέτει ο Ευθύμιος Κωστόπουλος. 

Σχετικά με το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του Ζακ, ο πατέρας του λέει: «Μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα, χωρίς γάντια. Ποιος ληστής μπαίνει για να ληστέψει έτσι; Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν, το παιδί μπήκε στο κατάστημα κι εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο».

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Κωστόπουλο, ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να αποφύγει έναν καβγά.

«Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καβγάς και έφυγε για να κρυφτεί. Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και, ακούγοντας το συναγερμό να χτυπά, πανικοβλήθηκε. Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στη τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει», ανέφερε. «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα κάνει καλά τη δουλειά της», καταλήγει. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ