Το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου - Δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις

Το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου - Δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις Facebook Twitter
0

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις προσφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί - και από τους δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό.

Τη νεκροτομή έκαναν ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης, διορισμένος από την οικογένεια του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή στην σορό του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές πόρισμα.

Όπως είπε, «η σορός του φέρει κάποιες κακώσεις, από τις οποίες όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκληθεί ο θάνατος του».

Συγκεκριμένα λέει: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο γι' αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ' αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο».

«Είχε διάσπαρτες, εκδορές, εκχυμώσεις ο άνθρωπος αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές κακώσεις μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο», τόνισε.

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα που ελήφθησαν από την σορό, όμως τα αποτελέσματα τους δεν αναμένονται νωρίτερα από δύο εβδομάδες.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του ιατροδικαστή:

 

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει την υπόθεση καθώς κρίνεται καθοριστικής σημασίας η ιατροδικαστική εξέταση ως προς τον κοσμηματοπώλη που έχει συλληφθεί καθώς του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης,  και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Περισσότερα σε λίγο...

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ