ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Άντρας βρήκε το κλεμμένο αυτοκίνητό του μέσα στο γκαράζ πλοίου στα Νέα Στύρα

Άντρας βρήκε το κλεμμένο αυτοκίνητό του μέσα στο γκαράζ πλοίου στα Νέα Στύρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ένας άντρας εντόπισε χθες το κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητό του, μέσα στο γκαράζ επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Στελέχη του λιμενικού σώματος ενημερώθηκαν από μία γυναίκα και έναν άνδρα ότι κατά την επιβίβασή τους στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΙΙ» που θα απέπλεε από τα Νέα Στύρα για την Αγία Μαρίνα Αττικής, εντόπισαν σταθμευμένο μέσα στο γκαράζ του, όχημα που προσομοίαζε με όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα, το οποίο είχε κλαπεί προ μηνός, από την οικία του στην Ηλιούπολη, και το οποίο είχε δηλώσει ο ίδιος στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι λιμενικοί, διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε νόμιμες πινακίδες οι οποίες αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα, σε συνάρτηση με τον αριθμό πλαισίου.

Οι φερόμενοι ως δράστες, ένας 31χρονος και ένας 25χρονος, εντοπίστηκαν, προσήχθησαν στο λιμενικό τμήμα αλλά κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α' Λιμενικό Τμήμα των Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα πρόκειται να αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τυχεροί και παρατηρητικοί.Τους συλλαμβάνουν επ' αυτοφώρω με κλεμμένο αυτοκίνητο και τους αφήνουν ελεύθερους ελπίζοντας να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Προς ενημέρωση κλέβουν αβέρτα αυτοκίνητα, μηχανές και ποδήλατα σε Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα και γενικότερα σε όλη την Αττική. Συνήθως μοντέλα 5 ετών και άνω για ανταλλακτικά κατόπιν παραγγελίας συνεργείου - μάντρας.Όσα τυχερά δεν "κόβονται" (επειδή έχουν λίγα χλμ και άριστη κατάσταση) παραποιούν τα στοιχεία τους και μεταφέρονται σε ορεινά χωριά ηπειρωτικής & νησιωτικής Ελλάδας συνήθως Εύβοια, Κρήτη. Συνήθεις ύποπτοι οι Ρομά σε αγαστή συνεργασία βέβαια με Έλληνες κλεπταποδόχους.Τρόποι προστασίας :1) Διακόπτης που σταματάει την λειτουργία της αντλίας καυσίμου ή της μίζας. Όμως μπορεί να σηκώσουν το όχημα με γερανό ή αμάξι οδικής βοήθειας.2) Gps εντοπισμού, όμως οι κλέφτες έχουν αντίμετρα jammer ή σκανάρουν την μπαταρία για ύπαρξή τους και κάνουν παράσιτα.3) Διάφορα μπαστούνια και λουκέτα για το τιμόνι, το χειρόφρενο, τον λεβιέ ταχυτήτων, τα πετάλια, τους τροχούς στις πίσω ρόδες κλπ. Αυτά είναι οπτικά και ενδεχομένως να αποτρέψουν τους κλέφτες επιλέγοντας κάποιο άλλο αμάξι.4) Ασφάλεια ολικής & μερικής κλοπής αυτοκινήτου, ελέγχοντας εξονυχιστικά οι ίδιοι τις μπόλικες εξαιρέσεις των ασφαλιστικών και την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου με βάση την οποία αποζημιώνουν οι εταιρίες και τα δικαστήρια. https://www.car.gr/classifieds/cars/prices/