Δεν καίγεται μόνο η Αττική - Φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Χανιά και Κορινθία

Δεν καίγεται μόνο η Αττική - Φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Χανιά και Κορινθία Facebook Twitter
0

Τα πύρινα μέτωπα της Αττικής μαίνονται, αλλά τρεις ακόμη μεγάλες φωτιές καίνε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα σε πευκοδάσος, βορειοανατολικά της Λευκίμης και βορειοδυτικά του Προβατώνα του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό στη διάρκεια ξηρής καταιγίδας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, απ' όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες κλιμακώνονται συνεχώς.

Στο μεταξύ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της περιφερειακής ενότητας Έβρου, με μηχανήματα προωθητές γαιών και μπουλντόζες, ώστε να επιτευχθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται σε δυσπρόσιτη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που από τις 15 Ιουλίου έχει ως βάση το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από νωρίς το πρωί μετέβη στην Αττική για να συνδράμει στην κατάσβεση των εκεί εν εξελίξει πύρινων μετώπων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές και στην Κορινθία, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν δύο ακόμη πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Αγιο Φανούριο και η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καίει εκτάσεις με ελαιόδεντρα και δασική έκταση.

Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσες.

Για την κατάσβεση της  επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα από όλη την Κρήτη με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων εξελίσσεται σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη σε ένα μέτωπο περίπου 10 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης όπου και υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγο των πυκνών καπνών και της μειωμένης ορατότητας.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος υπό ανέγερση κατοικίας ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ανεξέλεγκτη εξαιτίας της φύσης του εδάφους και της βλάστησης , χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ πριν από λίγο για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ηλικιωμένος άνδρας 81 ετών με κινητικά προβλήματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM