Εκδηλώσεις για την απόδοση τιμών στους ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη και Ανδρέα Μιαούλη και στην υποναύαρχο Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, πραγματοποιούνται στο νησί των Ψαρών.


Για τον λόγο αυτό η πυραυλάκατος «Μυκόνιος» παρέλαβε από την Ύδρα την λήκυθο με την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη και από τις Σπέτσες το οστεοφυλάκιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

 

Παράλληλα, η φρεγάτα «Κανάρης» μετέφερε τη λήκυθο όπου φυλάσσεται η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη, από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

 

Η ειδική τελετή για τους ήρωες της επανάστασης στα Ψαρά αποτελεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων για το «Μέγα της Θαλάσσης Κράτος» και διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

 

 

 

 

 

Στο ακριτικό νησί των Ψαρών βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που κατέθεσε στεφάνι, όπως έπραξε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Κ.Αποστολάκης.

 

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου», τόνισε ο υπουργός. 

 

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στις 8 Ιουνίου, που πλοία του ελληνικού πολεμικού στόλου θα καταπλεύσουν σε διάφορα λιμάνια - μετά το τέλος της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ.


Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, με την επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό κόλπο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr