Απεργιακό μπλακ άουτ στη χώρα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς και ποιοι απεργούν

Απεργιακό μπλακ άουτ στη χώρα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς και ποιοι απεργούν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα με τους εργαζομένους να κατεβαίνουν στους δρόμους  ενάντια στην υπερφορολόγηση και την ανεργία.

Στη δράση που ονομάζεται Πανεθνική Ημέρα Δράσης συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, δικηγόροι, το Οικονομικό Επιμελητήριο, γιατροί, φαρμακοποιοί και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος και πολλοί άλλοι φορείς.

Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλει θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ συμμετέχουν σήμερα με στάση εργασίας και ως εκ τούτου το τραμ θα κινείται μεταξύ 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

Σχετικά με τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Επίσης, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Στάση εργασία και από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 13:00, και θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις.

Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Δεμένα τα πλοία

 

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας θα προχωρήσουν σε τροποποιήσεις δρομολογίων.

Απεργία και στα ΜΜΕ

 

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους και αναμένεται να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που οργανώνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό για την συγκέντρωση.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα 2024: Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες

Ελλάδα / Πάσχα 2024: Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα

Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες την Ανάσταση αποτελούν για τα ζώα έντονα αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να τους προκαλέσουν φοβία και άγχος σε κάθε παρόμοιο ερέθισμα στο μέλλον
NEWSROOM