Μετά τον σάλο από την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή απο την Ελληνική Υπηρεσία Διαστήματος και το γεγονός πως ο διάδοχός του Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς εμφανίζεται να έχει δεκάδες αναρτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στα social media, ήταν λογικό το θέμα να πάρει διαστάσεις και να σχολιαστεί.

 

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς απαντά στις επικρίσεις και δηλώνει πως είναι θύμα μπούλινγκ επειδή έγραψε υπέρ της θρησκείας.

 

Στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, επιμένει για τις θαυματουργές ιδιότητες του Αγίου Πορφυρίου για τον οποίο μάλιστα λέει πως προέβλεψε το Ιντερνέτ.

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, ανέφερε ότι «τον είχα γνωρίσει ως φοιτητής και τον Παΐσιο.

 

Όταν ζούσε ήταν ο Άγιος που ήθελε πάρα πολύ να ασχοληθεί με τεχνολογία αν και αγράμματος. Είχε φτιάξει μόνος του ραδιοφωνάκι!

 

Ξεκίνησε από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους. Δεν είμαι θρησκόληπτος ούτε ψεκασμένος με όλο αυτό το μπούλινγκ που έγινε. Έχω γυρίσει 40 χώρες.

 

Πρώτη φορά που έχω υποστεί τέτοιο μπούλινγκ επειδή είπα ή έγραψα υπέρ της θρησκείας. Ενώ συνεργάζομαι άψογα με Μουσουλμάνους Άραβες που σέβονται αυτόν που πιστεύει. Στην Ελλάδα γίνονται περίγελος όσοι πιστεύουν. Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε για το Ίντερνετ, το είχε προβλέψει. Ήταν ο άγιος που προέβλεπε και ζούσε την τεχνολογία».

 

Για την ανάρτησή που είχε κάνει, οτι η «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο», ο κ. Πρωτοπαπάς, ανέφερε: «Το είχα γράψει πριν 2-3 χρόνια όταν η Ελλάδα πιεζόταν με τους Ευρωπαίους. Είχα πάει στο Σούνιο και μου ήρθε. Τότε όλοι έβριζαν, δεν ήμουν μόνος μου. Εκείνη την εποχή, το παίρνω πίσω και απολογούμαι, γι αυτό και απενεργοποίησα το facebook. Τέτοιο μπούλινγκ επειδή θαυμάζω ελληνικό πολιτισμό».