Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς την Τρίτη

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς την Τρίτη Facebook Twitter
EUROKINISSI /ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
0

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ορισμένοι δήμοι, παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων.

Την ίδια μέρα, η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρουν, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και στην Κ.Μακεδονία

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης των δημάρχων και των εργαζομένων.

Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, η Περιφερειακή 'Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία των δημάρχων και των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η ΠΕΔΜΚ αντιδρά στη ψήφιση νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους στις δομές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM