Σε φυλάκιση δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Όλγας Φαρμάκη.

 

Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο, αλλά όχι, όμως και αυτό του πρότερου έντιμου βίου.

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης επικράτησε ένταση με την έδρα και όσα ειπώθηκαν καθώς η Γωγώ Φαρμάκη υποστήριξε ότι το 2011, την εποχή που έγινε το συμβάν ήθελε να πληγώσει τον δράστη.

 

Οι καταθέσεις σχετικά με όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ άλλαξαν σταδιακά μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Αρχικά η Γωγώ Φαρμάκη ισχυριζόταν ότι την πυροβόλησε με πρόθεση, αλλά το τελευταίο διάστημα, όπως και σήμερα, άλλαξε τελείως τη στάση της ενώ φέρεται να  διατηρεί φιλική σχέση με τον επιχειρηματία.

 

Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του καταλόγισε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και υπήρξε σκληρός εναντίον του Αγγλούπα

 

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πώς πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είπε πως «είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω».

 

Επίσης επέμενε στην εκδοχή του ατυχήματος και στο πείσμα της Γωγώς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί γιατί όπως είπε εξαιτίας του τραυματισμού της, η ίδια έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.

 

«Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Όλγα (σ.σ. αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακβουαγιάζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί. Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω να το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγώ μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», περιέγραψε ο Αγγλούπας αναφερόμενος στην μοιραία ημέρα.

 

Η Γωγώ Φαρμάκη
Η Γωγώ Φαρμάκη

 

Οι διάλογοι στο δικαστήριο όπως τους μετέδωσε το newsit.gr:

 

Η Γωγώ Φαρμάκη ισχυρίστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα ήθελε να πληγώσει τον δράστη: «Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ»

 

Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά...

Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά... αν ήθελε να με βλάψει θα με χτυπούσε στο κεφάλι.

 

Π: Στέλνατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;

Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλάψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.

 

Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;

Μ: Υπήρχε ένταση με την Όλγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.

 

Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;

Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.

 

Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;

Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγώσω.

 

Εις: Στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε αλλά.

Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.

 

Εις: Ναι, αλλά για να μας δώσετε άλλη εκδοχή πρέπει να μας πείτε τι προηγήθηκε!

Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Είχα ένα δικηγόρο...

 

Εις: Αφήστε το δικηγόρο! Κάθε φορά θα ίδια λένε όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.

Μ: Για αυτό είμαι εδώ χωρίς δικηγόρο.

 

Ο εκνευρισμός της έδρας με τον πατέρα της Γωγώς Φαρμάκη


Στην υπόθεση κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, γείτονες, ένας φίλος της Γωγώς Φαρμάκη αλλά και ο πατέρας της Παντελής, με τον τελευταίο να έχει έντονο διάλογο με την έδρα.

 

«Εγώ ήμουν στο Αγρίνιο. Δεν ξέρω τίποτα. ρώτησα την Όλγα όταν ήρθα Αθήνα. Μου είπε ότι ήταν ατύχημα», ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου.

 

Π: Καλά δε ρωτήσατε πως έγινε;

Μ: Αφού μου είπε ατύχημα!

 

Π: Καλά δεν αναρωτηθήκατε;

Μ: Αφού ούτε αυτή ήξερε.

 

Π: Κινδύνεψε να πεθάνει το παιδί σας το έχετε καταλάβει αυτό;

Μ: Εγώ χαίρομαι που είναι υγιής.

 

Π: Έχετε πει αλλά..

Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Εγώ χαίρομαι που το παιδί μου είναι καλά.

 

Π: Χαροπάλευε το παιδί σας. Δε σας έμοιαζε να μάθετε;

Μ: Αφού μου είπαν ότι ήταν ατύχημα

 

Εισαγγελέας: Είπατε προανακριτικά ότι σας είπε η Γωγώ «με πυροβόλησε».

Μ: Ό,τι κατέθεσα έγινε μετά από μεγάλη πίεση του δικηγόρου. Ήταν οι κακοί σύμβουλοι. Οι συγγενείς μου και άλλοι.

 

Εις: Όχι, θα τα πούμε όλα. Ποιοι σύμβουλοι; Ονόματα!

Μ: Δεν ξέρω. Μου λέγανε τι να καταθέσω. Μου είπαν να μη πω για ατύχημα.

 

Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η Γωγώ Φαρμάκη από το ακροατήριο και φώναξε «ό,τι του λέγαμε εμείς έλεγε!», με τον εισαγγελέα να απαντά: «Να έχετε περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο! Αν νομίζετε ότι επειδή είστε παθούσα θα ανεχτούμε καταστάσεις κάνετε λάθος».