Δύσκολη νύχτα στη Δυτική Αττική: Συνεχίζονται οι βροχές, φόβοι για πλιάτσικο, αγωνία για τους αγνοούμενους

Δύσκολη νύχτα στη Δυτική Αττική: Συνεχίζονται οι βροχές, φόβοι για πλιάτσικο, αγωνία για τους αγνοούμενους Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Δύσκολη είναι για τους κατοίκους και η δεύτερη νύχτα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, αφού η ισχυρή βροχή αρχίζει και σταματά ανά τακτά διαστήματα, ενώ η αγωνία παραμένει για τους αγνοούμενους στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, οι πληγέντες ζουν με τον φόβο των ληστών καθώς ήδη άρχισε το πλιάτσικο και για αυτό το λόγο οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται. 

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμα νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από υπόγειο οικίας, στην περιοχή Γεφυράκι, στη Νέα Πέραμο Αττικής σύμφωνα με την πυροσβεστική ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 16. Οι αγνοούμενοι παραμένουν 4 αν και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται.

Από τους 16 συνολικά νεκρούς, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 14. Ωστόσο το μεσημέρι δόθηκαν ελπίδες στους κατοίκους καθώς βρέθηκαν σώα δυο άτομα που αναζητούνταν. Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, άλλα και της Αστυνομίας παραμένουν ισχυρές στην Δυτική Αττική και για να προφυλάξουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Είναι ενδεικτικό ότι στο αστυνομικό τμήμα της Μάνδρας μεταφέρθηκαν τέσσερις δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να κάνουν πλιάτσικο σε εταιρία της περιοχής.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Κλειστά για τα οχήματα παραμένουν τμήματα του οδικού δικτύου στη Δυτική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στις 10.30 το βράδυ:
Στο 39ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στον κόμβο διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο.
Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα.
Στην οδό Στρατηγού Ροκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Επίσης, η κυκλοφορίας έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Σαλαμίνος, στη Σαλαμίνα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της οδού Ζ. Πηγής έως τη Λεωφόρο Φανερωμένης.

Δωρεάν φαγητό στους πληγέντες

Τριακόσιες μερίδες φαγητού, φαρμακευτικό υλικό και νερό θα αποστείλουν την Παρασκευή στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ( ΙΣΑ).

Η διανομή των μερίδων φαγητού, που η ΚΕΔΕ έχει εξασφαλίσει και για όσες ημέρες χρειαστεί, θα γίνει στην πλατεία, η οποία βρίσκεται δίπλα από το δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας, αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, με απόφαση του ΙΣΑ, θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των ιατρών της περιοχής, των οποίων τα ιατρεία υπέστησαν ζημιές, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και α ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM