«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους

«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους Facebook Twitter
Ο Ρόμπερτ Έγκερς και η σύζυγός του, Αλεξάντρα Σέικερ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Μετά από τους βρικόλακες και την κλασσική ιστορία του Nosferatu, ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς θα καταπιαστεί με ένα άλλο μυθολογικό πλάσμα για την επόμενη ταινία του.

Όπως μετέδωσε το Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης του «Nosferatu» Ρόμπερτ Έγκερς έχει συν-γράψει το σενάριο του «Werwulf», μίας ταινίας τρόμου την οποία επίσης θα σκηνοθετήσει.

Η Focus Features, ένα παράρτημα της Universal Studios για αβανγκάρντ παραγωγές που κυκλοφόρησε και χρηματοδότησε το «Nosferatu», θα συνεργαστεί και πάλι με τον σκηνοθέτη για το «Werwulf». Σύμφωνα με την εταιρεία, η ταινία τρόμου θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2026 στη Βόρεια Αμερική.

Αυτό σημαίνει ότι το «Werwulf» θα κάνει ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2026, ακριβώς δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Nosferatu», με τους συντελεστές της ταινίας να ελπίζουν ότι το νέο σκηνοθετικό εγχείρημα του Έγκερς θα είναι εξίσου επιτυχημένο όσο το προηγούμενο.

Ο Έγκερς έγραψε το «Werwulf» μαζί με τον Sjón, έναν Ισλανδό ποιητή ο οποίος συνεργάστηκε με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και στο «Ο Άνθρωπος απ' τον Βορρά», ένα έπος γύρω από την κουλτούρα των βίκινγκς

Αν και λίγα είναι γνωστά για το «Werwulf», πηγές του Hollywood Reporter δήλωσαν ότι η ιστορία διαδραματίζεται στην Αγγλία του 13ου αιώνα. Το σενάριο περιλαμβάνει επίσης ρεαλιστικούς διαλόγους της εποχής οι οποίοι θα συνοδεύονται από μεταφράσεις και σχόλια για όσους δεν είναι μυημένοι στα αρχαία αγγλικά.

Αρχικά, ο Έγκερς σχεδίαζε να γυρίσει την ταινία σε ασπρόμαυρο χρώμα, όπως είχε κάνει και με το «Ο Φάρος» του 2019, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.

«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το «Nosferatu» του 1922 / Φωτ: EPA, αρχείου

Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, που χαρακτηρίστηκε από τη βιαιότητα και τον σκοταδισμό της, ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική που έχει υιοθετήσει ο 41χρονος σκηνοθέτης σε όλες της ταινίες του, οι οποίες πλέον έχουν ένα πιστό κινηματογραφικό κοινό.

Ο Έγκερς και ο Sjón θα είναι και παραγωγοί της ταινίας, μαζί με τη Focus Features, ενώ ο Κρις και η Ελεονόρ Κολόμπους, οι οποίοι δούλεψαν επίσης στο «Nosferatu», θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Το 2024 ήταν μία σημαντική χρονιά για τον Έγκερς, καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του με το «Nosferatu», ένα ριμέικ της κλασσικής, ομότιτλης παραγωγής του Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου που κυκλοφόρησε το 1922. Βέβαια, ακόμη και το πρωτότυπο «Nosferatu» είναι στην πραγματικότητα μία διασκευή του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας».

«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους Facebook Twitter
Γουίλεμ Νταφό και Ρόμπερτ Πάτινσον σε ένα στιγμιότυπο από το «Ο Φάρος» / Φωτ: IMDB

Στο «Nosferatu» του Έγκερς πρωταγωνίστησαν οι Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Γουίλεμ Νταφό και Νίκολας Χουλτ, μεταξύ άλλων. Η ταινία έχει σημειώσει περισσότερα από 154 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της βιομηχανίας.

Ο Έγκερς θα ελπίζει να κάνει το ίδιο με το «Werwulf» σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM
Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το Graceland και το απαρτχάιντ

Πολιτισμός / Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το απαρτχάιντ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το Graceland του Πολ Σάιμον έφερε τη μουσική της Νότιας Αφρικής σε παγκόσμιο κοινό, αλλά άνοιξε και μια μεγάλη σύγκρουση γύρω από το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του απαρτχάιντ. Το The Road Home επιστρέφει σε εκείνη τη στιγμή, μέσα από τη Μακέμπα, τον Χιου Μασακέλα και μια μουσική που έγινε πεδίο αντίστασης.
THE LIFO TEAM
70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Πολιτισμός / 70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Στο Auvers-sur-Oise, το χωριό έξω από το Παρίσι όπου ο Βαν Γκογκ πέρασε τις τελευταίες 70 ημέρες της ζωής του, ανοίγουν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον ζωγράφο και στο τοπίο που τον σημάδεψε. Δεν είναι απλώς ακόμη ένας φόρος τιμής, αλλά ένας τρόπος να ξαναδιαβαστεί ο τόπος μέσα από το βλέμμα που τον έκανε αθάνατο.
THE LIFO TEAM
Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Πολιτισμός / Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Το αυθεντικό άγαλμα του Rocky μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στο Philadelphia Museum of Art, το μουσείο που κάποτε δεν ήξερε αν το ήθελε. Με έργα των Κιθ Χάρινγκ, Άντι Γουόρχολ, Κάρα Γουόκερ και Κάρι Μέι Γουίμς, η έκθεση Rising Up εξετάζει πώς ένα κινηματογραφικό αντικείμενο έγινε λαϊκό μνημείο μιας πόλης.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Πολιτισμός / Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Το MuzeuThought and Contemporary Art DST ανοίγει στην Μπράγκα με έργα των Ναν Γκόλντιν, Άλεξ Κατς, Φραντσέσκο Κλεμέντε και Φραντς Βεστ. Πριν υποδεχτεί το κοινό, όμως, θα ανοίξει αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του DST Group, της κατασκευαστικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συλλογή και το κτίριο.
THE LIFO TEAM
Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Πολιτισμός / Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Ο Ντάριο Αμοντέι, CEO της Anthropic, θα συνδιοργανώσει με τον Γκρέιντον Κάρτερ και τον Μπράιαν Λορντ της CAA ένα από τα πιο περιζήτητα πάρτι του Φεστιβάλ Καννών. Η είδηση έρχεται την ώρα που το Χόλιγουντ εξακολουθεί να κοιτάζει την τεχνητή νοημοσύνη με δέος και καχυποψία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Η Κατ Γκράχαμ είχε γυρίσει σκηνές ως Νταϊάνα Ρος στο Michael, όμως αποκάλυψε ότι ο ρόλος της δεν υπάρχει στο τελικό μοντάζ λόγω «νομικών παραμέτρων». Η απουσία της Ρος ανοίγει ακόμη μία συζήτηση γύρω από το τι χωρά και τι μένει έξω από τη νέα βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM
Turner Prize 2026: Μια βραχεία λίστα με έντονο πολιτικό φορτίο και γλυπτική ουσία.

Πολιτισμός / Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026, με τους Σιμίον Μπάρκλεϊ, Κίρα Φρέιζε, Μαργκερίτ Ιμιό και Τανόα Σάσρακου να διεκδικούν το σημαντικότερο βρετανικό βραβείο σύγχρονης τέχνης. Η φετινή τετράδα δίνει έμφαση στην εγκατάσταση και την περφόρμανς, με έργα που ανατέμνουν τη φυλή, την τάξη και την πολιτική ιστορία του πετρελαίου.
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΚΙ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Η Μάγκι Τζίλενχαλ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Η Βενετία πάντα υποστήριζε τις ειλικρινείς, ξεχωριστές φωνές, και είναι τιμή μου να συμβάλλω στη συνέχιση αυτής της γενναίας και απαραίτητης παράδοσης», δήλωσε η ηθοποιός
THE LIFO TEAM