Τζέιν Φόντα για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν: Ο κόσμος νοιάζεται επειδή τα θύματα είναι διάσημοι και λευκοί

Τζέιν Φόντα για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν: Ο κόσμος νοιάζεται επειδή τα θύματα είναι διάσημοι και λευκοί Facebook Twitter
0

Η Τζέιν Φόντα οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον ανθρώπων όπως ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν θα κερδίζουν προσοχή απλώς και μόνο επειδή τα θύματα είναι «λευκοί και διάσημοι». 

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε ως εκπρόσωπος του The Women's Media Centre στην εκπομπή «All In With Chris Hayes» του MSNBC, όπου σχολίασε πως έγχρωμες γυναίκες έχουν κάνει παρόμοιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κανείς δεν είχε δώσει την ίδια σημασία με τώρα.

«Μοιάζει σαν να έχει αλλάξει κάτι», σημείωσε η Τζέιν Φόντα. «Κρίμα όμως που η αλλαγή μάλλον οφείλεται στο ότι πολλές από τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν είναι διάσημες και λευκές και τις γνωρίζουν όλοι. Αυτό έχει που συμβαίνει πολύ καιρό στις μαύρες γυναίκες και άλλες έγχρωμες, και δεν βγαίνει παραέξω με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε. «Ελπίζω όλο αυτό να λειτουργήσει σαν ντόμινο και να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες βιομηχανίες, όπου γίνεται το ίδιο», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πολιτισμός / Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 96 ετών: Ο γιος του λέει ότι αποσύρθηκε οριστικά από τον κινηματογράφο

Η καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Εντγκάρ Μορέν στα 104 του χρόνια – Κορυφαίος σύγχρονος διανοούμενος με ρίζες στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός / Πέθανε ο Εντγκάρ Μορέν στα 104 του χρόνια – Κορυφαίος σύγχρονος διανοούμενος με ρίζες στη Θεσσαλονίκη

Ο Εντγκάρ Μορέν, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της σύγχρονης Ευρώπης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών. Μέχρι το τέλος παρέμεινε ένας ακούραστος ερμηνευτής της Ιστορίας και των μεγάλων προκλήσεων του καιρού του.
THE LIFO TEAM