Τζέιν Φόντα για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν: Ο κόσμος νοιάζεται επειδή τα θύματα είναι διάσημοι και λευκοί

Τζέιν Φόντα για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν: Ο κόσμος νοιάζεται επειδή τα θύματα είναι διάσημοι και λευκοί Facebook Twitter
0

Η Τζέιν Φόντα οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον ανθρώπων όπως ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν θα κερδίζουν προσοχή απλώς και μόνο επειδή τα θύματα είναι «λευκοί και διάσημοι». 

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε ως εκπρόσωπος του The Women's Media Centre στην εκπομπή «All In With Chris Hayes» του MSNBC, όπου σχολίασε πως έγχρωμες γυναίκες έχουν κάνει παρόμοιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κανείς δεν είχε δώσει την ίδια σημασία με τώρα.

«Μοιάζει σαν να έχει αλλάξει κάτι», σημείωσε η Τζέιν Φόντα. «Κρίμα όμως που η αλλαγή μάλλον οφείλεται στο ότι πολλές από τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν είναι διάσημες και λευκές και τις γνωρίζουν όλοι. Αυτό έχει που συμβαίνει πολύ καιρό στις μαύρες γυναίκες και άλλες έγχρωμες, και δεν βγαίνει παραέξω με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε. «Ελπίζω όλο αυτό να λειτουργήσει σαν ντόμινο και να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες βιομηχανίες, όπου γίνεται το ίδιο», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετουργίες για τον Νέο Κόσμο: Ένα νέο αστικό φεστιβάλ για όσους ζουν ή βγαίνουν «στην άλλη όχθη» της Συγγρού

Πολιτισμός / H γειτονιά του Νέου Κόσμου απέκτησε ένα ολόδικό της φεστιβάλ

Από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου, σε ένα νεοκλασικό σπίτι του ‘30, το Τέρας μαζεύει τους γείτονες του σε 7 ημέρες για να παρουσιάσουν 14 διαφορετικές «τελετουργίες» οι οποίες περιλαμβάνουν εκθέσεις και τραπεζώματα, μια παράσταση και ετερόκλητες μουσικές επιλογές. Σε αυτό το φεστιβάλ θα δούμε τους παλιούς της γειτονιάς δίπλα τους νεότερους, τον θρυλικό κύριο Batman και ένα pop up με τα άνθη του Rizom στο ίδιο πρόγραμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ