Τζέιμι Λι Κέρτις: «Πάντα ένιωθα σαν outsider» -Η έκπληξή της όταν έμαθε ότι είναι πρώτη φορά υποψήφια για Όσκαρ

Τζέιμι Λι Κέρτις: «Πάντα ένιωθα σαν outsider» -Η έκπληξή της όταν έμαθε ότι είναι πρώτη φορά υποψήφια για Όσκαρ Facebook Twitter
0

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι φέτος υποψήφια για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που βρίσκεται στην βιομηχανία του κινηματογράφου για βραβείο Όσκαρ.

Η 64χρονη προτάθηκε την Τρίτη για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Everything Everywhere All at Once» και η αντίδρασή της, την οποία απαθανάτισε μία φίλη της καθώς εκείνη παρακολουθούσε την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, αντικατοπτρίζει τέλεια την ανεκτίμητη στιγμή.

«Έτσι μοιάζει μία έκπληξη», έγραψε η ίδια αναρτώντας το στιγμιότυπο στο Instagram, παραθέτοντας πόσο σοκαρισμένη ήταν με τα νέα. Επόμενη κίνηση είναι μία  αγκαλιά με τον σύζυγό της, Κρίστοφερ Γκεστ.

Όπως είπε η ίδια οι φωτογραφίες δεν ήταν προγραμματισμένες, αλλά «μία από τις πιο παλιές αγαπημένες μου φίλες», η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντέμπι Οπενχάιμερ, της έστειλε μήνυμα εκείνο το πρωί και της ζήτησε να παρακολουθήσουν μαζί την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

«Δεν συνειδητοποίησα καν ότι τράβηξε τις φωτογραφίες », είπε η Τζέιμι Λι. «Έτσι μοιάζει μία έκπληξη» έγραψε με κεφαλαία γράμματα στην ανάρτησή της.

«Μία από τις παλαιότερες αγαπημένες μου φίλες, @debopp μου έστιειλε μήνυμα στις 5:15 ότι ήταν μπροστά από το σπίτι μου και αν ήθελα να παρακολουθήσουμε μαζί την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Η Ντέμπι Όπενχάιμερ κέρδισε Όσκαρ για το πανέμορφο ντοκιμαντέρ που έκανε για την ιστορία της μητέρας της στο «Into The Arms Of Strangers: Stories of the Kindertransport».

»Ήταν εκεί στο μαύρο σκοτάδι, παγωμένη, κρύα σε ένα πάρκο. Μπήκε και κάθισε μαζί μου όπως και εγώ είχα καθίσει δίπλα της την ημέρα που πήγαινε προς την τελετή των Όσκαρ, τη χρονιά που κέρδισε. Πιαστήκαμε χέρι χέρι. Δεν κατάλαβα καν ότι τράβηξε τις φωτογραφίες.

»Η πρώτη είναι η στιγμή που άκουσα το όνομά μου, και μετά η συγκίνηση της φίλης μου, της Στέφανι και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες και μετά το καλύτερο από όλα, μια αγαπημένη αγκαλιά για τον άντρα μου. Χωρίς φίλτρα. Καμία παραποίηση. Μόνο η αλήθεια μιας στιγμής χαράς. Απαθανατίστηκε από μία φίλη. Ε, @everythingeverywheremovie φτάσαμε στις 11 (υποψηφιότητες)!».

Σε μία άλλη ανάρτηση, η Τζέιμι Λι Κέρτις γνωστή για τις ερμηνείες της στις ταινίες Halloween και «Ένα Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα», μεταξύ άλλων είπε ότι «ποτέ, ούτε στα πιο τρελά της όνειρα» δεν θεωρούσε ότι θα ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

«Πάντα ένιωθα σαν outsider που κοιτάζει μέσα (στα Όσκαρ) και όμως πάντα τόσο ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που είχα», έγραψε η Τζέιμι Λι Κέρτις. 

Αποκάλεσε δε την υποψηφιότητα ως «το αποκορύφωμα της επαγγελματικής μου ζωής» και επαίνεσε το «ταλαντούχο, ετερόκλητο συνεργείο καλλιτεχνών» στην ταινία περιπέτειας/επιστημονικής φαντασίας, η οποία έλαβε 11 συνολικά υποψηφιότητες.

«Αφού αυτή είναι μια ταινία για μια οικογένεια μεταναστών και τους αγώνες της στη ζωή, αμέσως σκέφτομαι τους γονείς μου, παιδιά μεταναστών από την Ουγγαρία και τη Δανία, των οποίων οι οικογένειες ήρθαν εδώ και θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

»Μπορώ μόνο να φανταστώ πώς θα ήταν για εκείνους και τους γονείς τους αν άκουγαν ότι η κόρη/η εγγονή τους είναι υποψήφια σήμερα για Όσκαρ.» έγραψε σε άλλη ανάρτησή της.

Η indie blockbuster ταινία είναι μεταξύ άλλων υποψήφια για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία (Dan Kwan και Daniel Scheinert), Α' Γυναικείου Ρόλου (Michelle Yeoh) και Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου (Ke Huy Quan).

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή των Όσκαρ θα προβληθεί από το ABC την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ