Transgender και plus sized μοντέλα στη Victoria's Secret; Η απάντηση εξόργισε...

Transgender και plus sized μοντέλα στη Victoria's Secret; Η απάντηση εξόργισε... Facebook Twitter
0

Τα εσώρουχα της Victoria Secret φαίνεται ότι δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις των νέων γυναικών από το 2016 και μετά χάνοντας την αίγλη που είχαν στα '80s.


Ίσως η επιλογή της άνεσης να είναι ένας λόγος που εκτοπίζει την ιδέα του σέξι δερμάτινου εσωρούχου και της δαντέλας. Άλλος ένας λόγος διαφαίνεται και στην συνέντευξη του marketing officer των L Brands, Εντ Ραζεκ στη Vogue.


Ο 70χρονος Ραζεκ που είναι και μέλος της επιτροπής κάστινγκ των μοντέλων που συμμετέχουν σε κάθε σόου έδωσε κάποιες «περίεργες» απαντήσεις στην συνέντευξη του, απαντώντας στους επικριτές που επιζητούν την διαφορετικότητα και σχολιάζοντας τα μοντέλα trans ως transsexuals.


Αρχικά κατηγορεί την Ριάνα ότι αντιγράφει την Victoria's Secret που χρησιμοποιεί μοντέλα σε κατάσταση εγκυμοσύνης, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή της Σλικ Γουντς στο σόου εσωρούχων της Ριάνα ουδεμία σχέση είχε με τα πολύ αδύνατα γυμνασμένα μοντέλα της VS που έπρεπε να μαντέψεις ίσως την εγκυμοσύνη τους.


«Είχαμε τρία μοντέλα σε κατάσταση εγκυμοσύνης στο σόου. Όλοι συζητούσαν για την Savage [x Fenty] που είχε χρησιμοποιήσει έγκυες στο δικό της σόου. Το παρακολουθούμε και το διασκεδάζουμε ...»


Έπειτα στην συνέντευξη παραδέχεται ότι ενώ η VS ήθελε να εντάξει τη plus-size τάση, το εμπορικό τμήμα ουσιαστικά το απέκλεισε.


«Αφουγκραζόμαστε τον τρόπο που λειτουργεί και αλλάζει η αγορά. Αν ρωτούσατε για το αν θα σκεφτόμασταν να χρησιμοποιήσουμε ένα transgender ή ένα plus-size μοντέλο στο σόου η απάντηση είναι ναι, το σκεφτήκαμε.

Εφηύραμε το plus-size σόου ως την αδερφική μας οντότητα, την Lane Bryant η οποία εξακολουθεί να εμπορεύεται εσώρουχα plus-size αλλά σε ένα πολύ συγκεκριμένο range όπως άλλωστε κάνει οποιαδήποτε εταιρία στον κόσμο. Πουλάμε στοχευμένα και όχι σε όλο τον κόσμο»

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε όλα αυτά που θέλουν όλοι οι πελάτες. Είναι μία επιχείρηση εξειδικευμένη. Δεν είναι σουπερμάρκετ. Διερωτώμαι συνεχώς αν κάναμε κάτι τέτοιο ποιος θα ήταν ο λόγος; Γιατί δεν συμπεριλάβαμε και αυτό το άτομο; Και αν το κάναμε, το συμπεριλάβαμε για να βουλώσουμε το στόμα κάποιου δημοσιογράφου; Ή το κάναμε γιατί ήταν το σωστό ή πολιτικά ορθό και κάτι που έπρεπε να κάνουμε;»


Ο Ραζεκ φαίνεται ότι πιστεύει ότι οι προσπάθειες της Victoria Secret στο κομμάτι της διαφορετικότητας είναι θριαμβευτικές. Αλλά δεν πρόκειται να «διαφοροποιηθεί» περισσότερο καθώς αυτό το σόου είναι φαντασία και κανένας δεν επιθυμεί να δει κάποια ξανθιά σε μεγαλύτερο μέγεθος, σωστά;


«....Συνέχεια ρωτούν γιατί δεν κάνεις αυτό ή εκείνο, γιατί δεν δείχνεις αυτό ή το άλλο; Δεν θα έπρεπε να έχεις transsexuals στο σόου; Όχι. Όχι δεν νομίζω ότι θα έπρεπε. Γιατί όχι; Γιατί είναι ένα σόου φαντασίας. Είναι 42 λεπτά πολύ ειδικής διασκέδασης. Αυτό είναι όλο»

«Ναι είναι πάρα πολύ γυμνασμένες αλλά αυτή είναι η δουλειά τους. Πρέπει να απολογηθούν γι αυτό; Αυτό είναι που έχτισε την καριέρα της Heidi Klum.», λέει με τις δηλώσεις του να έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.


Αν η Victoria Secret αναζητά τρόπους να είναι προσιτή σε περισσότερους πελάτες, και ειδικά στις νεότερες γενιές που έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον να θέτουν το σώμα τους σε εκμετάλλευση από ηλικιωμένους άνδρες, θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα «Ράζεκ», αναφέρει το Jezebel, σε ένα μόνο από τα άρθρα που σχολιάζουν αρνητικά τις δηλώσεις.

Ακολούθησε μια ανακοίνωση με την οποία γίνεται απόπειρα για συγγνώμη, αλλά κανείς δεν έχει πειστεί....

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM