Top Gun- Maverick: Η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Κρουζ- Ξεπέρασε τα 800 εκατ. δολ

Top Gun: Maverick: Η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Κρουζ- Ξεπέρασε τα 800 εκατ. δολ Facebook Twitter
Φωτ.: Paramount
0

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε το όριο των 800 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office και κατατάσσεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Τομ Κρουζ.

Το σίκουελ του «Top Gun» του 1986 που εδραίωσε τη θέση του Κρουζ στη πρωτοκλασάτη λίστα των Χολιγουντιανών ηθοποιών έχει ξεπεράσει το «Mission: Impossible – Fallout», που ήταν προηγουμένως η πιο επιτυχημένη ταινία του ηθοποιού με 791,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, η ταινία έχει φτάσει τα 806,4 εκατομμύρια δολάρια, με τα 422,2 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από το εγχώριο κοινό.

Το «Top Gun: Maverick» είναι αυτή τη στιγμή η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς στη Βόρεια Αμερική.

Οι κριτικοί λάτρεψαν την ταινία, δίνοντάς της 97% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes και επαινώντας τα εκθαμβωτικά οπτικά εφέ της καθώς και το επιδέξιο μείγμα νοσταλγίας για την πρώτη ταινία.

Το «Top Gun: Maverick» είναι πλέον η καλύτερη εισπρακτικά ταινία του Κρουζ σε 23 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, Αυστραλίας και Βρετανίας.

Οι Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Γκλεν Πάουελ, Εντ Χάρις και Βαλ Κίλμερ συμπληρώνουν το καστ της ταινίας ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζόζεφ Κοσίνσκι, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Κρουζ στο «Oblivion».

Η κυκλοφορία του «Top Gun: Maverick» καθυστέρησε αρκετές φορές λόγω της πανδημίας ωστόσο η πορεία της μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι άξιζε παρά τα εμπόδια.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ