Τέλος η γούνα για τους οίκους Balenciaga και Alexander McQueen

Balenciaga and Alexander McQueen Are Officially Fur-Free Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δύο ακόμη μεγάλοι οίκοι μόδας, οι Balenciaga και Alexander McQueen, αποκάλυψαν ότι σταμάτησαν τη χρήση γούνας στα προϊόντα τους. 

Και οι δύο οίκοι μόδας ανήκουν στην Kering. Παρότι ο οίκος Balenciaga καταργεί σταδιακά τη χρήση γούνας από τότε που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής ο Demna Gvasalia, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται, δημόσια, η πολιτική του. Αρκετές άλλες φίρμες της Kering, ανάμεσά τους οι Gucci και Bottega Veneta, έχουν ήδη σταματήσει τη χρήση της. Σύμφωνα με μεταδίδει το W με την κίνηση αυτή αναγνωρίζεται η αξία της βιωσιμότητας αλλά και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.

Παρότι κάποτε η μη χρήση γούνας ήταν κάτι το αδιανόητο για τους οίκους υψηλής ραπτικής, έγινε σύντομα κοινή πρακτική για εμπόρους, περιοδικά ακόμα και σχολές ραπτικής. Πέρα από την ομπρέλα της Kering φίρμες όπως οι Versace, Prada, Armani, Michael Kors και Margiela σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τη γούνα τα τελευταία χρόνια. Οτιδήποτε χνουδωτό βλέπει κανείς στις επιδείξεις τους είναι ψεύτικο.

Οι πωλήσεις γούνας βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια και η απαίτηση για εναλλακτικές λύσεις αυξήθηκε κατά 258% στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, σύμφωνα με τη Vogue Business. Ωστόσο η γούνα ενδέχεται να είναι μόνο η αρχή καθώς πολλές εταιρείες επανεξετάζουν πλέον και τη σχέση τους με το παραδοσιακό δέρμα.

Η Kering είναι επενδυτής στην Mylo μία εταιρεία η οποία παράγει υποκατάστατο δέρματος από μανιτάρια.  


Με πληροφορίες από W

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM