Τέλος εποχής για τη Victoria's Secret - Ακυρώνεται η διάσημη πασαρέλα εσωρούχων με τους «Αγγέλους»

Τέλος εποχής για τη Victoria's Secret - Ακυρώνεται η διάσημη πασαρέλα εσωρούχων με τους «Αγγέλους» Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Η διασημότερη αλλά και εσχάτως πιο αμφιλεγόμενη πασαρέλα του πλανήτη, η επίδειξη εσωρούχων της Victoria's Secret, δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας L Brands Inc.

Η επίσημη επιβεβαίωση έρχεται μήνες αφότου το μοντέλο Shanina Shaik, Άγγελος της Victoria's Secret, δήλωσε στη Daily Telegraph ότι το σόου δεν θα προχωρήσει φέτος. Τον Μάιο, μετά από χρόνια μειωμένης τηλεθέασης, o CEO της L Brands, Leslie Wexler, ανακοίνωσε ότι η πασαρέλα δεν θα προβάλλεται πλέον από την τηλεόραση στην Αμερική. Εκείνη την εποχή, όμως ο Wexler δεν επιβεβαίωνε πως δεν θα γίνει το σόου, αλλά είπε ότι η εταιρεία αξιολογούσε τη στρατηγική μάρκετινγκ.

Η πασαρέλα του Δεκεμβρίου 2018, που προβλήθηκε στο δίκτυο ABC της Walt Disney Co, παρακολουθήθηκε από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανούς, σε σύγκριση με 12 εκατομμύρια το 2001, όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά. 

Όταν ρωτήθηκε εάν η επίδειξη μόδας θα πραγματοποιηθεί αυτή την εορταστική περίοδο, ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Burgdoerfer δήλωσε: «Όχι, θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες, αλλά δεν θα γίνει τίποτα που θα έλεγα πως είναι παρόμοιο με το μέγεθος της επίδειξης μόδας. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εξελιχθεί το μάρκετινγκ της Victoria's Secret», δήλωσε σχετικά.

Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική απώλεια πελατών τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς περισσότερες γυναίκες επιλέγουν πιο σύγχρονα εσώρουχα από εταιρείες όπως η American Eagle Outfitter της Aerie και τα Savage X Fenty της Rihanna. Περισσότερα από 53 καταστήματα Victoria's Secret πρόκειται να κλείσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος. Εκτός από την πτώση των πωλήσεων και της τηλεθέασης, η Victoria's Secret αντιμετώπισε σειρά αντιπαραθέσεων. Ο Leslie Wexler έχει ερευνηθεί για τους στενούς δεσμούς του με τον εκατομμυριούχο Jeffrey Epstein που μετά τη φυλάκισή του για παιδοφιλία και βιασμούς, αυτοκτόνησε.

Τον Αύγουστο, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Victoria's Secret Ed Razek παραιτήθηκε. Σε μια συνέντευξη με τη Vogue το 2018, ο Razek δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα δεν θα επέλεγε ποτέ μια transgender ή ένα μοντέλο plus sized στην πασαρέλα του. Η δήλωση αυτή πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ η φιλοσοφία της εταιρείας και το κόνσεπτ με τα αψεγάδιαστα μοντέλα που επέλεγε, έμοιαζαν πια όλο και πιο παρωχημένες ιδέες σε σχέση με το πνεύμα της εποχής, οδηγώντας τελικά στο σημερινό - οριστικό μάλλον - φινάλε της πασαρέλας.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Πολιτισμός / Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Στο Unbewitched, η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Rozhkova καταγράφει νέους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα στην πολιτική ασφυξία, την καταστολή, την εξορία και την ανάγκη να επινοήσουν άλλους κόσμους.
THE LIFO TEAM
Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Πολιτισμός / Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο Λονδίνο, η cult φωτογράφος Nancy Honey μιλά για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, για το γυναικείο σώμα ως εικόνα προς κατανάλωση και για τη χαρά ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, ο Νικολά Γκεσκιέρ έστησε μια επίδειξη Louis Vuitton πάνω στην πιο γοητευτική αντίφαση της πόλης: την παλιά αριστοκρατική λάμψη της Frick Collection και την ενέργεια του Κιθ Χάρινγκ, του καλλιτέχνη που έκανε το μετρό, τον δρόμο και την queer μνήμη μέρος της ποπ ιστορίας.
THE LIFO TEAM
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πολιτισμός / Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά

Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.
THE LIFO TEAM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν επιτέθηκε σε Τραμπ και Ellison λίγο πριν το τέλος του Late Show

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν επιτέθηκε σε Τραμπ και Ellison λίγο πριν το τέλος του Late Show

Στο προτελευταίο επεισόδιο του The Late Show, ο Μπρους Σπρίνγκστιν στήριξε ανοιχτά τον Στίβεν Κόλμπερτ, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «δεν αντέχει το αστείο» και στόχευσε τους Larry και David Ellison, λίγο πριν το οριστικό φινάλε της εκπομπής.
THE LIFO TEAM
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αποχώρησε και ο Ματ Ντέιμον ετοιμάζεται για τη νέα ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ματ Ντέιμον μπαίνει στη νέα ταινία των δημιουργών του Everything Everywhere All at Once μετά την αποχώρηση του Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά τον οσκαρικό θρίαμβο του Everything Everywhere All at Once, οι Daniels ετοιμάζουν τη νέα τους ταινία στη Universal και το πρότζεκτ έχει ήδη την πρώτη του ανατροπή: ο Ράιαν Γκόσλινγκ αποχώρησε, ενώ ο Ματ Ντέιμον βρίσκεται πλέον σε συζητήσεις για έναν από τους βασικούς ρόλους.
THE LIFO TEAM
Ο gay πορνοστάρ François Sagat στις Κάννες, σε μια ταινία για έναν influencer που γίνεται στρέιτ

Πολιτισμός / Ο gay πορνοστάρ François Sagat στις Κάννες, σε μια ταινία για έναν influencer που γίνεται στρέιτ

Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους Jim Queen έκανε πρεμιέρα στις μεταμεσονύχτιες προβολές των Καννών, με τον François Sagat, εμβληματική μορφή του gay πορνό, να δανείζει τη φωνή του σε έναν από τους ήρωες.
THE LIFO TEAM
Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Πολιτισμός / Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Σε νέο cover story του Dazed MENA, η Myriam Boulos μιλά για τις εικόνες που έκανε για τον Harry Styles, τη Βηρυτό, τη μόδα ως αυτοπροσδιορισμό και την επιθυμία ως μορφή αντίστασης.
THE LIFO TEAM
Ο άνθρωπος που σχεδίαζε για εκατομμύρια τώρα προσπαθεί να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Πολιτισμός / Eugene Whang: Ο άνθρωπος πίσω από το iPhone και τα AirPods προσπαθεί τώρα να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Ο Eugene Whang πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα design της Apple. Σε νέα του συνέντευξη, μιλά για τη ζωή μετά τα iPhone και τα AirPods, το σπίτι του με τον συζυγό του John Pawson και τον χρόνο ως την απόλυτη πολυτέλεια.
THE LIFO TEAM
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια νέα έκθεση για το μυκηναϊκό βασίλειο του Νέστορα

Πολιτισμός / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια νέα έκθεση για το μυκηναϊκό βασίλειο του Νέστορα

Μέσα από σημαντικά ευρήματα και σπάνια εκθέματα, η έκθεση «Η Πύλος του Νέστορα. Ένα μυκηναϊκό βασίλειο αποκαλύπτεται» γνωρίζει στο κοινό τον κόσμο της μυκηναϊκής Μεσσηνίας και την εξέλιξη του βασιλείου που είχε κέντρο το Ανάκτορο στον Άνω Εγκλιανό.
THE LIFO TEAM