Τα μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία αποσύρονται από τα έργα τους στη Ρωσία

Τα μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία αποσύρονται από τα έργα τους στη Ρωσία Facebook Twitter
Η Herzog & de Meuron σταμάτησε το έργο της Ζυθοποιίας Badaevskiy στη Μόσχα.
0

Το στούντιο του Ηνωμένου Βασιλείου Foster + Partners και το ελβετικό στούντιο Herzog & de Meuron βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από έργα στη Ρωσία, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

«Λυπούμαστε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ως αποτέλεσμα, σταματήσαμε να εργαζόμαστε σε όλα τα έργα μας στη Ρωσία», δήλωσε ο ιδρυτής της Foster + Partners, Norman Foster. Το στούντιο αρχιτεκτονικής του Φόστερ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχε σε δύο έργα στη Ρωσία.

Το ελβετικό στούντιο Herzog & de Meuron ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσει να εργάζεται στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η εισβολή στην Ουκρανία και οι βίαιες ενέργειες του Πούτιν και της ρωσικής κυβέρνησης είναι ενάντια σε κάθε αξία που έχουμε ως διεθνή, συνεργατική πρακτική», ανέφερε το στούντιο. Ως εκ τούτου, η Herzog & de Meuron αποφάσισε να αναστείλει τις εργασίες μας σε ρωσικά έργα».

Η Herzog & de Meuron σταμάτησε το έργο της Ζυθοποιίας Badaevskiy στη Μόσχα και τις πολυκατοικίες που σχεδίαζε ως μέρος της ανάπλασης του εγκαταλειμμένου εργοστασίου στη Μόσχα. Το ελβετικό στούντιο αρχιτεκτονικής έχει πρωτοστατήσει και ενώσει έναν αυξανόμενο αριθμό αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και πολιτιστικών ιδρυμάτων για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία.

Τα μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία αποσύρονται από τα έργα τους στη Ρωσία Facebook Twitter
«Λυπούμαστε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ως αποτέλεσμα, σταματήσαμε να εργαζόμαστε σε όλα τα έργα μας στη Ρωσία», δήλωσε ο ιδρυτής της Foster + Partners, Norman Foster.

«Ως εταιρεία και κοινότητα με περισσότερες από 40 διαφορετικές εθνικότητες, η ανησυχία μας έγκειται τόσο στους Ουκρανούς όσο και στους Ρώσους συναδέλφους μας τους οποίους υποστηρίζουμε σε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση», συνέχισε. «Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η ειρήνη μπορεί να αποκατασταθεί σε αυτήν την περιοχή το συντομότερο δυνατό» γράφουν σε δήλωσή τους.

Η απόσυρσή των Herzog & de Meuron ακολουθεί την αναστολή εργασιών των συναδέλφων τους, David Chipperfield Architects και Zaha Hadid Architects στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα.

Σε απάντηση στην εισβολή, η Εθνική Ένωση Αρχιτεκτόνων της Ουκρανίας κάλεσε τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων να εκδιώξει την Ένωση Αρχιτεκτόνων της Ρωσίας από τον οργανισμό.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 6.500 Ρώσοι αρχιτέκτονες υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή λέγοντας ότι η εισβολή στη χώρα ήταν «απαράδεκτη».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ